Foto: Dunavska sonata
Stanovnici Limana i Grbavice koji se snabdevaju na Limanskoj pijaci imali su uz voće i povrće na poklon dobili koncert klasične muzike u okviru manifestacije Hrana za uši. Duo MM, koji čine gitarista Miloš Milivojević i violinista Milan Milanović, sat vremena je za pijačnom tezgom izvodio dela Johanesa Bramsa, Astora Pjacole, Kamija Sen Sansa i Vladimira Pavlovića Carevca. Koncertu je prisustvovalo više od 200 posetilaca pijace.

– Kada bismo sa istom pažnjom birali muziku koju slušamo, kao i hranu koju jedemo uspeli bismo značajno da utičemo na zdravlje i obogatimo svakodnevicu u kojoj smo zatrpani informacijama i obavezama. Klasična muzika je po svojoj strukturi najzdravija za slušanje. Uprkos predrasudama da je rezervisana za određene ambijente i sloj društva, može se slušati svakodnevno i radi zabave. Koncerti Hrane za uši podsećaju Novosađane da je najzdravija hrana za njihove uši tik do njih – u njihovom kvartu ili internet pretraživaču – kaže ispred organizatora Dunavske sonate, Milica Trifunov.

Dušan Jovišić iz Futoga prodaje na Limanskoj pijaci proizvode porodičnog gazdinstva sa tradicijom dugom preko 18 godina u proizvodnji kupusa i zimnice.

Dušan; foto: Dunavska sonata

– Uživao sam slušajući muziku. Posebno je lepo komunicirati sa kupcima koji su nasmejani, a dok je trajano koncert svi smo bili sa osmehom – rekao je Dušan.

Dragana već 23 godine radi na Limanskoj pijaci. Prodaje kese i zimnicu. Sa kolegama bila je u prvom redu, odmah do tezge sa „hranom za uši“.

Dragana; foto: Dunavska sonata

– Iskreno, retko slušam muziku. Ovo je za mene bilo neočekivano, iako toliko dugo radim na pijaci ovakav događaj ne pamtim. Interesantno i zanimljivo – reči su Dragane.

Manifestaciju Hrana za uši, od 2020. godine realizuje udruženje građana Dunavska sonata, pod pokroviteljstvom Gradske uprave za kulturu, i u saradnji sa JKP Tržnica.

Foto: Dunavska sonata

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments