Reprezentacija Srbije
Foto: FIBA.com/B92.rs

Košarkaši Srbije zakomplikovali su sebi borbu za plasman na Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Porazom od Letonije u Rigi (66:59) otežali su sebi put ka turniru koji će se održati u tri zemlje – Indoneziji, Filipinima i Japanu od 25. avgusta do 10. septembra sledeće godine.

Srbija ima učinak 3-2 u Grupi A prve faze kvalifikacija, kao i Belgija, dok je lider Letonija sa 4-1.

Tim Svetislava Pešića u nedelju zatvara ovu fazu protiv Belgije (21.00), a mora da pobedi ako ne želi da dodatno oteža nastavak kvalifikacija. Pošto se u narednu fazu prenose pobede u duelima sa ostalim ekipama koje su se kvalifikovale, “orlovi” bi u slučaju trijumfa u Nišu poneli 2-2 u novu Grupu I.

U suprotnom bi odlučujuću rundu kvalifikacija počeli sa 1-3 što bi bio vrlo nepovoljan položaj pred duele sa Grčkom, Turskom i Velikom Britanijom, koje su prošle dalje jer je izbačena Rusija.

Belgija je trijumfom protiv Slovačke overila plasman u drugu rundu i zagorčala život “orlovima”, koji zbog kiksa u Monsu (73:69) “nosi” taj poraz u sledeću fazu.

A tamo nas čekaju Grčka sa 3-1, te Velika Britanija i Turska koje se sastaju u Njukaslu u nedelju, a bolji tim će imati skor 2-2.

Na Svetsko prvenstvo će se plasirati tri najbolje ekipe iz Grupe I, što znači da su Mundobasketu trenutno najbliži Grčka i Letonija sa po 3-1, dok Srbiju očekuje žestoka bitka sa ekipama koje budu imale po dve pobede.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

B92.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments