Претрага
Претрага
Close this search box.

KRUNA PALA SA SANDUKA I OTKOTRLJALA SE, JAKO LOŠ ZNAK! Incident na sahrani zbog kog je kraljevska porodica bila U STRAHU

IZVOR: YOUTUBE/GLOBAL NEWS

Kruna koja je svojevremeno pala sa kovčega na kraljevskoj sahrani predstavljala je, po mnogima, loš znak.

Kruna kraljice Elizabete Druge, koja je stajala na vrhu kovčega tokom sahrane održane u ponedeljak, morala je da bude pričvršćena od strane draguljara kako ne bi pala sa sanduka. Jer se to već jednom dogodilo i bilo je smatrano izuzetno lošim znakom!

Na sahrani kralja Džordža Šestog 1936. godine, komad nakita kralja ukrašen nekim od najvećih dragulja u kolekciji, pao je sa sanduka i otkotrljao se do kanalizacionog odvoda kraj puta, prenosi “Dejli mejl”. Tada su svi bili ubeđeni da je u pitanju izuzetno loš znak, a kraljevskoj porodici sledilo je više teških godina – naredni kralj, Edvard Osmi, abdicirao je ubrzo i napravio ustavnu krizu u monarhiji, da bi ga zamenio otac kraljice Elizabete, Džordž Šesti.

Da bi se izbegli ikakvi “sumnjivi” signali tokom sahrane koju je prvi put mogla da prati publika širom sveta, kraljevska porodica odlučila je da kraljičina kruna bude zašrafljena zajedno sa postoljem za kovčeg. Isto je urađeno i sa drugim dragocenostima koje su počivale na sanduku tokom izlaganja kraljičinog tela javnosti, i ostali su pričvršćeni i tokom sahrane.

U kraljevskoj porodici i tradiciji postoji i jedan neobičan ritual. Kruna se ne sahranjuje sa kraljicom, jer se smatra da je njena dužnost završena. U kraljevsku kriptu, gde je Elizabeta Druga sahranjena pored muža, ušla je kao “obična hrišćanska duša”, a ne vladarka.

(MONDO)

Tagovi:

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Davor
20.09.2022 21:22

Čiteri…

Povezane vesti