Foto: ledenasuma.rs
Sinoć je zatvorena šesta po redu manifestacija „Ledena šuma“ u Dunavskom parku sa poslednjom smenom klizanja koja je održana u periodu od 17. decembra do 23. januara ove godine.

Tokom 38 dana trajanja „Ledena šuma“ je okupila više od 40.000 klizača, koji su se odlučili da vreme provedu na otvorenom u zabavi i rekreaciji, istaknuto je u saopštenju.

-Kada govorimo o samoj posećenosti manifestaciji, brojka je minimum tri puta veća od broja registrovanih klizača jer su za nas posetioci „Ledene šume“ svi naši sugrađani kao i gosti Novog Sada koji su šetali Dunavskim parkom, sladili se u „Snežnom gradu“ ili samo fotografisali u duhu praznične dekoracije koja je 38 dana krasila srce Novog Sada. U okviru besplatnih programskih sadržaja zastupljeno je i afirmisano 25 novosadskih izvođača koji su se publici predstavili svojim umetničkim, zabavnim i kulturnim sadržajima – navodi se u saopštenju.

U cilju popularizacije klizanja, kao zabavnog zimskog sporta, kroz program saradnje sa predškolskim i školskim ustanovama, više od 4.000 dece iz Novog Sada i Vojvodine imalo je priliku da u pratnji svojih vaspitača i učitelja dođe na besplatne termine klizanja na otvorenom u toku prve i poslednje nedelje trajanja manifestacije.
Zahvaljujući podršci Turističke organizacije grada Novog Sada koja je „Ledenu šumu“ uvrstila u ponudu ključnih turističkih sadržaja i ove godine zabeležen je veliki broj turista.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments