Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Limanski park je danas pretvoren u zabavište za velike i male sugrađane uz pomoć društveno odgovorne kompanije “Montop Pro” koja je zajedno sa Biciklističkim klubom “Novi Sad” organizovala biciklističku edukaciju i trku guralica za najmlađe.

Najmlađi sportisti imali su priliku da učestvuju u poligonima spretnosti i trci guralica koje je najboljima donela i zanimljive nagrade.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Kako je za NS Uživo istaknuto iz kompanije “Montop Pro” najmlađim sugrađanima su ovakvi događaji od posebne važnosti kako bi se udaljili od digitalnih platformi, a okrenuli sportu i rekreaciji kao priortetnim za zdravo odrastanje.

-Mi kao domaćini ovog događaja radujemo se velikom odzivu mališana. Naša kompanija broji preko 70 mališana starosti od 10 godina gde je većina danas ovde i prisutna. Kroz razna druženja i sport želimo klincima da pružimo ovakve događaje, posebno u današnje vreme digitalnog doba, smatrajući da sastavni deo detinjstva treba da budu baš ovakve stvari – rekao je Dragan Dakić, direktor kompanije “Montop Pro”

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Sa primarnom željom da mališane što pre “zaraze” biciklizbom, Biciklistički klub “Novi Sad” se rado priključio organizaciji.

-Želimo da najmlađim Novosađanima početak proleća učinimo nezaboravnim. Organizovali smo trku guralica, a za one malo starije poligon spretnosti. Želimo da najmlađe sugrađane što pre “zarazimo” biciklizmom, da budu što više napolju. U današnje vreme kada provode mnogo vremena pored televizora i mobilnih telefona, želimo da ih usmerimo u sport. Samo sa zdravim mališanima možemo da imamo i zdrave naraštaje – istakao je Nemanja Vajs, direktor biciklističkog kluba “Novi Sad.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Podsetimo, pored organizacije ovakvih događaja kompanija “Montop Pro” se zalaže za razvoj sporta i kroz donaciju sportskih klubova i obrazovnih ustanova.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Tata iz NS
26/03/2022 18:47

Prelepa organizacija, pokloni,… klinci oduševljeni… Sve pohvale za Capriolo !!