Foto: sr.wikipedia.org

Drugo izdanje medjunarodnog festivala za decu Novosadske pozorišne igre” biće održane od 8. do 15. maja, u Pozorištu mladih u Novom Sadu, saopštila je direkcija te manifestacije.

Prolog programa je planiran za 7. maj kada će biti izvedena pretpremijera predstave “Koralina” od 19.00h, a onda će biti uvrsstena u pratechi program narednog dana, 08.05. u 11.00h i kao premijera – od 19.00h.

Takodje, pratechi program festivala podrazumeva i promociju knjige 9. maja – “Uvod u pozorissnu umetnost” dramaturga, teatrologa, selektora “Sterijinog pozorja” – Milivoja Mladjenovicha.

Kako navode iz organizacije festivala, drugo izdanje “biće uistinu neka vrsta geometrije duše, kako kaže naslov jedne od predstava, raskošno razotkrivanje sveta kakvog (ne) poznajemo”.

U selekciji se nalazi izuzetnih 12 predstava samo za scenu Pozorišta mladih, koje donose čudesne priče o životu.

Iz Budimpešte (Madjarska) stiže “San letnje noći” Vilijama Šekspira, komad “Zamrznute pjesme” gostuje iz Rijeke (Hrvatska), naslov “Koza na sudu u Višnjoj gori” iz Celja (Slovenija), „Bio jednom jedan lav” iz Banja Luke (Republika Srpska), „Ronja-kćerka razbojnika” iz Skoplja (Severna Makedonija).

Na program che biti odigrane i produkcije – „Kada je sve bilo zeleno” (Tel Aviv, Izrael), iz Beograda stižu dve predstave – „Mogućnost zabavljanja kod ptica” i “Hajdi”, dok iz španskog Gijona – “Geometrija duše”.

Takodje, selekcija donosi projekat iz Podgorice – „20.000 milja pod morem” prema čuvenom romanu Žila Verna, „Alisa u svetu ogledala” iz Varne (Bugarska) po delu Luisa Kerola, kao i “Klovnovske kuće” iz Berlina (Nemaccka).

Preporuka je ne propustiti nijednu predstavu, jer život je jedan, a duša se meri sada, od 8. do 15. maja, samo u Pozorištu mladih, poručuju iz medjunarodnog festivala “Novosadske pozorišne igre”.

Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments