Претрага
Претрага
Close this search box.

MEKA MOĆ UNITED GRUPE: Kako IDJTV preko SBB i društvenih mreža utiče na omladinu u Srbiji

IDJVideos.tv je prva domaća muzička platforma koja predstavlja jedinstveni spoj televizije, muzike i interneta. Na svom Youtube kanalu ima preko 1000 muzičkih videa, 3,75 miliona pratioca, kao i 7.042.616.579 pregleda.

U pitanju je projekat koji je nastao po uzoru na slične projekte koji se nalaze na zapadnom tržištu savremene pop kulture i kao takav u prvi plan stavlja mlade i urbane izvođače koji za publiku pre svega imaju tinejdžere i omladinu.

Kako je ova kompanija imala trendove rasta, United grupi je savršeno poslužila kako bi se ostvarila dva cilja i iz tog razloga je 2016. godine IDJ Videos prerastao u televizijski kanal i postao deo ove medijske grupacije.

Prvi cilj United grupe je svakako bio profit, dok je drugi cilj daleko perfidniji i štetniji za društvo.

Dragan Šolak je svakako podučen od strane svojih poslodavaca sa Zapada da je uvek bolje kada su ljudi obučeni na isti način, kada slušaju istu muziku ili kada imaju iste životne stilove. Imajući sve to u vidu uloga pop kulture i meke moći je od izuzetne važnosti za upravljanje svetom, a u ovom slučaju Srbijom.

Šta je to meka moć?

Britanski realista E.H. Kar je možda i na najbolji način opisao suštinu meke moći kao sredstva ili resursa čijom upotrebom treba da se ovlada ljudskim umom, odnosno mnjenjem. Upravo su Sjedinjene Američke Države posredstvom meke moći stvorile neku vrstu kulturnog imperijalizma i kulturne hegemonije na globalnom nivou.

Nasilje, materijalizam, droga, seks i alkohol su postali sastavni deo većine muzičkih spotova koji nam dolaze sa druge strane Atlantika. Tu matricu ponašanja su usvojili ovdašnji autori, a producenti iz IDJ Vidoes su sve to podigli na veći nivo. Omladini se servira glamur, brz novac, odsustvo porodičnih vrednosti, egoizam uz primese nasilja i nedozvoljenih supstanci.

Draganu Šolaku odgovara razgradnja i propast države Srbije, kablovskom operateru SBB je bitan šer, IDJ videos deo profita, izvođačima pet minuta slave, influenserima rič na društvenim mrežama, a da li se neko pita o posledicama koje sve ovo nabrojano ostavlja na tinejdžere u Srbiji?

Tagovi:

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
Dule
10.05.2023 10:50

Pa vi iz sns-a stvarno niste normalni,sad vam smetaju i muzičke emisije,a televizija na kojoj kriminalac i ubica izigrava voditelje vam ne smetaju jer je u vlasništvu pinka.
Izednačavate survivor i zadrugu a nemaju veze jesno s drugim, sa se emituje na RTS-u hvalili bi na sva usta

Gost
Dule
10.05.2023 10:51

E ovo se dešava kad u gradu zavladaju neobrazovani sa planine sišli..rade sve po nalogu bez grama mozga, za nih je sve što je na drugim televizijama stana plaćenička propaganda

Gost
Milan NS
10.05.2023 10:58

Stvarno više ne prozivate Đilasa… jel ste se dogovorili?

Gost
Danilo
10.05.2023 11:48

Da li vas je malo sramota?

Gost
SNS Uzivo
10.05.2023 11:54

Ljudi, sto je blizi kraj imperije to su ludji njeni zakoni, ne ljutite se, puno poljubaca, srdacno vas SNS Uzivo! 🙂

Last edited 1 Godina Ranije by SNS Uzivo
Gost
miki
10.05.2023 12:48

Zašto nameštate brojač za minuse i pluseve, ja udarim plus, a doda mi se minus na komentar, stvarno ste sns-jezivi…!!!

Gost
Mari
11.05.2023 10:07

Evo u šoku sam. Ko je osoba koja potencira taj čuveni šer?! Vi ste kompletni idioti. Sa tačkom na kraju jer je to činjenica.

Povezane vesti

Претрага