Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić/Grad Novi Sad/Ilustracija

Ne samo da je grad koji leži na obalama reke Dunav, svojom istorijom, kulturom i estetikom, prethodnih godina stekao epitet evropske metropole, nego je postao lider i primer u našoj dražavi kada se govori o razvojnoj politici ulaganja u prigradska i okolna naselja, naveo je u svom autorskom tekstu Mihailo Janjić iz Centra za nacionalnu politiku.

Foto: Ustupljena fotografija

Đurić nastavio Vučevićevim stopama da sprovodi odgovornu politiku

Jedan takav primer jeste naselje Budisava, koje se nalazi na nešto više od 20 kilometara od centra grada. Naselje osnovano 1884. godine broji 3.656 stanovnika i površine je svega 14 kilometara kvadratnih.

Foto: Instagram screenshot MZ Budisava

Odgovorna politika Srpske napredne stranke koju je u Novom Sadu uspostavio Miloš Vučević, a danas uspešno sprovodi aktuelni gradonačelnik Milan Đurić, učinila je Budisavu kvalitetnim i prosperitetnim mestom za život njenih žitelja.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Jedna od najvećih investicija jeste izgradnja kompletne kanalizacione mreže, a vrednost tih radova koštala je budžet Grada 95 milona dinara.

Obnovljen penzionerski dom, rekonstruisana zgrada mesne zajednice

Veliki neimarski poduhvat bila je i izgradnja svetosavskog doma, koji je u prisustvu tadašnjeg gradonačelnika Vučevića osvetio Episkop Isihije.

Dečije igralište u centru Budisave

Da je život građana svih generacija vrlo aktivan govori i činjenica da je za potrebe najstarijih sugrađana kompletno rekonstruisan i adaptiran penzionerski dom, prilikom svečanosti otvaranja doma aktuelni gradonačelnik Milan Đurić izneo je podatak da je od 2012. godine u Budisavu uloženo više od 450 miliona dinara.

Foto: Grad Novi Sad

Sve ulice u Budisavi su asfaltirane i imaju rasvetu, što nije bio slučaj pre 2012. godine. Takođe u toku je rekonstrukcija zgrade mesne zajednice, čije će nove i renovirane kancelarije biti na korist svih građana.

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
18/04/2023 15:40

Mali jesu te u skoli maltretirala druga deca, to krene od najranije mladosti? 🙂

Last edited 1 mesec ranije by SNS Uzivo
Žitelj prnjavorske ulice
18/04/2023 20:41

Sve ulice asvaltirane

Last edited 1 mesec ranije by Žitelj prnjavorske ulice