Foto: Kurir.rs

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada i član Predsedništva SNS, u razgovoru za praznično izdanje Kurira kaže da još pamti divne uspomene iz detinjstva, radovanje zbog praznika, druženja, priče koje je upijao od starijih.

– Sve će to zauvek ostati urezano u mom sećanju – kaže na početku razgovora Vučević, koji je pred objektiv našeg foto-reportera stao sa sinovima Mihailom i Danilom i kućnim ljubimcem Skubijem.

– Naša porodica se uvek tradicionalno okupljala da proslavi najveći hrišćanski praznik. Vaskrs je praznik koji zauvek nosite u srcu. Srećan sam što svake godine viđam sve više mladih ljudi i dece na liturgijama i što sve više njih neguje i poštuje naše pravoslavne običaje.

Na našu konstataciju da političari obično nemaju mnogo vremena za privatni život i porodicu, te da obično makar praznike iskoriste da se okupe, Vučević kaže:

– Proslavljamo Vaskrs kao i sve srpske porodice, u radosti i krugu najvoljenijih. Nažalost, biće ovo prvi put bez mog oca i bez bake po majci. Vaskrs obeležavamo tradicionalno, nedeljom ujutru idem na vaskršnju liturgiju u Sabornoj crkvi u Novom Sadu. Kako su odrasli, društvo mi prave moji sinovi Mihailo i Danilo. I srce mi je puno što tradiciju koju je meni moj otac preneo ja sada prenosim na njih. Posle liturgije odlazimo na praznični ručak kod moje majke.

Foto: Kurir.rs

Upitan da li učestvuje u pripremanju praznične trpeze, farbanju jaja, gradonačelnik Novog Sada bio je iskren:

– Pošteno rečeno, ja učestvujem u nabavci namirnica i testiranju gotovih proizvoda, koje dolazi na kraju vaskršnjeg posta.

Tucanju jajima najviše se, kaže, raduju najmlađi članovi porodice.

– A moj Danilo uvek ima jaja neke čudne tvrdoće i pobeđuje. Priznajem da se u tim momentima vaskršnjeg praznika i u meni probudi dete.

Vučević je imao i poruku za građane Srbije i sve vernike.

– Vaskrs nam daje snagu i nadahnuće da se izborimo sa svim izazovima u ovim teškim vremenima, da ne izgubimo veru i nadu u bolje sutra. Siguran sam u našu snagu koja ima svoje izvore u slozi, razumevanju i hrišćanskoj ljubavi i verujem da ćemo čuvajući mir i zajedništvo, uspeti da nastavimo razvoj naše Srbije, da gradimo bolju budućnost za našu decu i da budemo dostojni potomci svetih predaka srpskog naroda. Svim građanima koji Vaskrs slave po julijanskom kalendaru želim dobro zdravlje, ljubav, veru i optimizam.

Kurir.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Goca
25/04/2022 00:01

A zašto je gradolnačelniku svaka druga reč “da budem ovoga puta iskren” ?