Претрага
Претрага
Close this search box.

Ministar Vučević na VMA obišao Miljana Delevića ranjenog na Bistričkom mostu

Foto: Screenshot/IG/milosvucevic_odbrana

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić obišli su danas na Vojnomedicinskoj akademiji Miljana Delevića koji je juče ranjen na Bistričkom mostu na magistralnom putu Kosovska Mitrovica-Leposavić.

Ministar Vučević istakao je da je najvažnije da se Miljan Delević trenutno oseća dobro.

„Velika zahvalnost ljudima iz bolnice u Kraljevu koji su prvi pružili zdravstvenu pomoć i VMA. Verujem da će se dobro oporaviti, da će što pre biti među svojima. Nadam se da će moći mirno da nastavi da živi na Kosovu i Metohiji. Za mene nema dileme, to je bio pokušaj ubistva. Nastavlja se teror nad Srbima na Kosovu i Metohiji. Naravno, oni posle izmišljaju da postoje brojne krivične prijave, kriminalizuju svakoga ko je Srbin, posebno na severu Kosova i Metohije. Oprobana matrica, scenario koji je odavno napisan, nešto što možete stvarno da vidite“, naglasio je ministar Vučević.

Ministar Vučević je rekao da je slušajući njegovo svedočenje utisak svih bio da su hteli da ih fizički likvidiraju.

„Nikakvo tu nije bilo zaustavljanje, govorim o dvojici Srba, niti njihovo opiranje, nego pokušaj likvidacije. Pogledajte broj metaka koji je ispaljen, pogledajte njihovu akciju gde su hteli da ih sateraju, da ih sabiju između betonskih blokova i vozila ROSU policije. I pitanje je šta radi ROSU na severu Kosova i Metohije s obzirom na Briselski sporazum i sve one garancije koje smo dobili od međunarodne zajednice. Ali niko ne pušta suzu za Srbima i to je nešto na šta, nažalost, moramo da sviknemo. Nije emotivno lako prihvatiti, ali je nažalost naša politička realnost. Niko ne žali ni za Stefanom, ni za Milošem. Niko ne žali ni za momcima koji su jedva spasili glavu juče. To je surova politička realnost koja nas okružuje. Ne danas, ne od juče, već dugo godina“, zaključio je ministar Vučević.

Nakon ranjavanja, Delević je hitno transportovan u bolnicu u Kraljevu, a danas u toku dana prebačen je na Vojnomedicinsku akademiju gde mu je ukazana sva neophodna medicinska pomoć.

nsuzivo.rs

Tagovi:

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
24.01.2023 19:26

Nabijate politicke poene na tudjoj nesreci, sram vas bilo radikali!

Gost
Milan NS
25.01.2023 08:16

Vučeviću, daj koji dinar za decu koju lečimo SMS porukama

Povezane vesti