Foto: rts.rs/ mlada reprezentacija Srbije

Mlade teniserke Srbije, igračice do 16 godine, osvojile su drugo mesto na šampionatu Evrope u ekupnoj konkurenciji.

Selekcija u sastavu Teodora Kostović, Mia Ristić, Lana Virc, predvođene trenerom Slobodanom Rankovićem briljirala je najpre na kvalifikacinom takmičenju Starog kontinenta.

Zatim su u istom stilu nastavile i na finalnom turniru u mestu Marianske Lazne, savladavši Grčku i Nemačku i stigle do borbe za zlato, gde su poražene od domaćina Češke.

Naredni izazov za srpske teniserke biće Svetsko prvenstvo od 1. do 6. novembra.

“Zahvaljujem se svim igračicama na svemu što su postigle, što su prikazale, na borbi, na srcu, na energiji, na snazi i izgaranju na terenu za svaki poen, za Srbiju. Srebro je na našim grudima, zaista sija kao zlato. Srećni smo, vraćamo se kući sa medaljom, a za dva meseca ponovo se okupljamo i idemo na nove pobede i novu medalju. Pre nedelju dana zlatnu evropsku medalju na pojedinačnom prvenstvu Starog kontinenta osvojila je Mia Ristić, a sada je zajedno sa koleginicama iz tima izborila ekipno srebro. Odigrala je u nizu tri nedelje i 11 mečeva pod grbom Srbije, zabeležila 10 pobeda u nizu. Ponosni smo svi i punog srca vraćmo se u našu Srbiju”, izjavio je trener Ranković za sajt Teniskog saveza.

rts.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments