Foto: Raymond Zoller/ Two Monkeys Travel Group

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, sa predstavnicima turističkih organizacija Podgorice, Budve, Bara, Herceg Novog i Tivta, promovisala je danas u Novom Sadu primorje, ali i svoje nacionalne parkove, planine, etno sela, kao idealne destinacije za letovanje. 

Ljiljana Čukić, iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, istakla je da su kapaciteti spremni, kao i raznolika turistička usluga kako bi usluga bila na najvišem nivou, te da sa nestrpljenjem očekuju turiste iz Srbije i Vojvodine.

Foto: nsuzivo.rs

Jedna od omiljenih destinacija u susednoj zemlji je svakako Budva, pogovoto za mlađe. Međutim, ovog puta ponuđen je aktivni odmor.

-Ljubitelji prirode i aktivnog odmora mogu da iskoriste šetanjem po stazama, a na Budvanskoj rivijeru je urađeno čak 50 kilometara staza koje prolaze kroz prelepo zaleđe i autentična primorska sela. Tako se mogu upoznati i sa istorijom i okupati na najlepšim plažama ovog kraja- rekao je Nikola Kralj iz Turističke organizacije Budve.

Opština Bar ima najveću crnogorsku luku, a može se podičiti i sa dve obale- onom Jadranskog mora i onom Skadarskog jezera, ali i time da je jedini evropski grad sa čak pet kanjona.

-Kada prođete kroz kestenove šume, gde su stabla stara stotinu godina, gde imamo skrivene bunare. U Baru postoje i tri pozicije za ljubitelje alpinizma, takođe i četiri velike pećine. Može da se uživa u prekrasnoj hrani i vinu- rekli su iz Turističke organizacije Bara.

Herceg Novi, poznat kao umetnički grad, grad slikara i festivala, nudi veliki asortiman događaja ovog leta, sa velikim imenima poznatim svetu i regionu.

-Ove godine imamo dva nova velika muzička festivala, imaćemo čast da čujemo Džibonija, Bajagu, Hladno pivo, a tu su i festivali sa dugom tradicijom. Tu je i takmičenje “Big game fishing” u lovu na tune i sabljarke- naveli su iz Turističke organizacije Heceg Novog.

Foto: Boka News

Organizacija iz Tivta podičila se elitnim turizmom, ali i skrivenim lepotama.

-Tivat je grad kulture i muzike, sa svojim tradicijom festivala Mediteranskog teatra, tu su i Tivtske ljetnje večeri, pučke svečanosti i karnevali. Tokom prošle godine turisti iz Srbije su imali 300.000 noćenja, 14 posto više u odnosu na rekordnu 2019. godinu- naveli su iz TO Tivat, dodajući da “naselje Beograđana i Novosađana”, Krašići, i dalje vodi u ovoj oblasti sa mnogo mladih generacija.

Novosađanima se predstavio i glavni grad Crne Gore, Podgorica, koji je kao svoje prednosti istakao brzi dolazak do mora, ostatke antičkog grada Duklje, najznačajnijeg urbanog centra na teritoriji Crne Gore u doba Rimljana, koji se nalazi na samo nekoliko kilometara od centra. Istakli su i da se noćenje u glavnom gradu broj noćenja povećao, zbog raznih aktivnosti koje grad nudi.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments