Foto: nsuzivo.rs/Stefan Koprivica

Pas Senka, poznata svima koji su barem jednom prošli Radničkom ulicom, ali i onim koji su je svakodnevno viđali i hranili. Nažalost, jedan od simbola ove ulice, kao i Zavoda za zaštitu prirode, više neće mirno ležati na ulazu u muzej ili na trotoaru ispred njega. 

Naime, Senka je podlegla povredama kada je zgazio automobil, koji nije ni zastao.

Senka je bila omiljena među decom, iako ih se bojala, jer nije imala lep tretman kod nekih osnovaca pre više od deceniju. Bila je pas čuvar muzeja, dok se u Zavodu takođe nalazi još jedan od miljenika ove ustanove i sugrađana, a to je pas Maza.

nsuzivo.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Kamper
14/05/2022 14:16

Divna i plašljiva kuca. Jeste bila već stara, ali ko zna koliko bi poživela da se ovo nije desilo. Radnička ulica, uska, sa kaldrmom i debelim hladom, zahvaljujući tekućim radovima i novijim neimarskim poduhvatima (nova zgrada kod spensa, nadogradnje na dve lokacije, izgradnja nove policijske ispostave), kao i činjenici da se tu nalaze vrtići, osnovna škola, otvoreni univerzitet i privatni fakultet, zatim mnoštvo novih poslovnih objekata i starih stambenih zgrada, postala je jedna od najprometnijih ulica u gradu i slika i prilika kako se kasapi (stari) grad. Kako to utiče na kvalitet života i bezbednost – evo ovako.

Jelena Stanisic
15/05/2022 15:24
Reply to  Kamper

Senka nije zgazena u Radnickoj ulici. Zgazena je u maloj slepoj ulici koja vodi ka obdanistu, tik uz Zavod i pesacki prelaz prema Radnickoj. Spodoba koja je zgazila, je u punoj brzini udarila, iako je stajala sa strane puta, presla preko nje i ostavila je tako ne okrenuvsi se. Obzirom na tezinu njenih povreda mogu da tvrdim da je spodoba vozila mnogo brze nego sto to propisi dozvoljavaju, u ulici nacickanoj automoblima, kroz koju prolaze roditelji sa malom decom…

Senka
16/05/2022 13:15

Cast mi je bila da poznajem Senku-sunce Radnicke ulice…To je najbolje bice koje sam upoznala …