Foto: Dnevnik/V. Fifa/Frtalj maraton
Drugi po redu Novosadski Frtalj maraton održan je juče, a ni vetar ni jako sunce nisu omeli oko 400 sportista i rekreativaca da istrče pet i deset kilometara.

Prvi u trci na pet kilometara bio je Aleksandar Stajić, drugi Nemanja Mikavica, a treće mesto osvojio je Miroslav Pešić. Među damama je prva kroz cilj prošla Branislava Stepanov, druga Vanja Matić iz Beograda, a trećeplasirana je Novosađanka Katarina Milankov. U dužoj trci, na deset kilometara, prvo mesto osvojio je Josip Josipović, drugo Milivoje Jovović i treće Boris Činčurak, dok je u konkurenciji žena najbrža bila Jelena Sarić, drugo mesto zauzela je Sanja Bucalo, a treće Nela Bunčić Vukomanović

Organizatori navode da je sve proteklo kako treba, te da broj učesnika govori o velikoj zainteresovanosti i posećenosti.

– Trke na pet i deset kilometara su veoma popularne i posećene u Srbiji – napomenuo je jedan od organizatora Frtalj maratona Dimitrije Dolga. – Želja nam je da ispromovišemo Frtalj maraton i omasovimo ga u narednim godinama, te da ubuduće imamo učesnike iz cele Srbije i regiona.

Prvoplasirani Aleksandar Stajić iz AK “Apatin”, koji je pet kilometara istrčao za 16.03 minuta i kaže da je veoma zadovaljan rezultatom i kako je sve proteklo.

– Zauzeo sam prvo mesto i to ispred mog klupskog drugara, a trka na pet kilometarama mi je inače najdraža, iako trčim i one duže od 10 i 21 kilometar – rekao je Stajić. – Odvojio sam se na četvrtom kilometru, a momci to nisu ispratili, što mi je omogućilo da pobedim. Skoro svakodnevno trčim po keju i stvarno je super osećaj kad učestvuješ na ovakvoj trci, gde trčiš na bulevaru sa šest traka.

Foto: Dnevnik/V. Fifa/Frtalj maraton

Prvoplasirana Branislava Stepanov iz Bečeja i istoimenog atletskog kluba zadovoljna je ostvarenim vremenom i napominje da joj je najteže bilo na drugom i trećem kilometru, zbog vetra.

– Najviše volim da trčim polumaratone i to mi najviše leži, dok mi kraće staze, gde je potrebna brzina i eksplozivnost, i ne leže baš toliko – objasnila je Branislava Stepanov.
Obe trke startovale su na uglu Beogradskog keja i Ulice Miloša Bajića, kod Doma vojske, nakon čega su učesnici nastavili Kejom žrtava racije, odakle su skretali desno na Bulevar cara Lazara do raskrsnice sa Stražilovskom, gde su pravili zaokret i vraćali se na Kej žrtava racije. Odatle su išli Beogradskim kejom do Ulice Bajči Žilinskog i vraćali se do Doma vojske, s tim da su takmičari u trci na deset kilometara još jednom prolazili istu deonicu.

Osim Grada i novosadskih komunalnih preduzeća, manifestaciju je podržala i Pokrajina, a učesnicima maratona pomagalo je i oko 20 volontera Crvenog krsta Novog Sada.

dnevnik.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments