Foto: Grad Novi Sad
Na Novosadskom sajmu u toku je 54. Međunarodni sajam lova i ribolova i Sajam ekologije. Centralna tema Sajma ekologije je podizanje svesti o primarnoj selekciji otpada. Tim povodom, kod Teretnog ulaza 1, formirano je reciklažno ostrvo gde će građani moći da donesu i odlože određene vrste otpada.

Tokom sajamske manifestacije prikupljaće se otpad koji se gotovo svakodnevno nađe u domaćinstvima, a ovo je prilika da se on pravilno odloži i da se na taj način građanima približi izgled pravog reciklažnog dvorišta čija se izgradnja u Novom Sadu planira.

Foto: Grad Novi Sad

Za građane koji donesu otpad pripremljena je ulaznica za ovu priredbu, a da bi je dobili, potrebno je da na Teretnom ulazu 1 prikažu 10 kilograma hartije ili litar korišćenog jestivog ulja, 30 čepova, pet limenki, pet plastičnih flaša, dve gume, pet staklenih flaša ili po jedan komad električnog, elektronskog i kabastog otpada.

Recikleri su obezbedili dodatne prigodne poklone za posetioce koji na pravilan način odlažu otpad. Tako se nakon obilaska izložbenih štandova kući može otići sa sadnicom cveća, drveta, jestivim uljem ili nekim drugim poklonom.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments