Fruškogorski partizan TSK

U Bukovcu se u okviru 19. kola Novosadske lige odigrala utakmica između Fruškogorskog partizana i TSK-a iz Temerina. Rezultat je bio 1:0 u korist domaćina.

Po izuzetno kišovitom i hladnom vremenu odigrala se prava prvenstvena utakmica u kojoj je domaćin uspeo da dođe do novih bodova. Atmosferske prilike nisu značajno uticale na kvalitet igre, pa smo na obe strane mogli da vidimo pregršt šansi. Prvi na utakmici pripretili su gosti ali udarac Lahoša odlazi pored gola. Nakon toga budi se domaćin koji je preko Dević Vladimira imao tri stopostotne šanse, međutim mreža se nije zatresla. Neumorni Stričević držao je konce u ekipi TSK-a , a u tridesetom minutu na asistenciju Klaića mogao je da donese prednost svojoj ekipi. Pred kraj prvog dela igre gosti su još jednom pripretili, ovoga puta Prolić nije bio dovoljno precizan.

U drugom delu igre terensku inicijativu preuzima domaćin koji je polako stezao obruč oko gostujućeg gola dok su Temerinci svoju šansu vrebali iz kontranapada. Dugo je trajala opsada gola TSK-a, lopta nije htela u gol a posebno se isticao i mladi čuvar mreže Perišić. Kako se bližio kraj utakmice tako je i situacija na terenu ’’ključala’’. U 87. minutu malo je falilo da domaćin postigne gol, Dević Dejan je šutirao glavom a loptu sa linije izbija Radičić. Bukovčani su bili ubeđeni da je lopta prešla liniju, ipak glavni arbitar Jurišić nije se oglasio. Dva minuta kasnije mogao je da usledi hladan tuš za domaćina, ali na njihovu sreću Vlaisavljević nije bio dovoljno skoncentrisan u završnici. I kada su svi mislili da će doći do podele bodova ekipa Fruškogorksog partizana dolazi do dugo čekanog gola. Aut je izveo Dević, lopta pada u peterac gde se najbolje snalazi Strahinja Čergić koji uspeva da ’’ugura’’ loptu u gol za ogromnu erupciju oduševljenja na stadionu, igrao se 91. minut utakmice. Nije bilo više vremena za novu promenu rezultata.

Fruškogorski partizan: Georgijević, Dević D, Tomljanović, Antonić, Klincov, Dević V, Dulić, Čergić, Prolić (od 76. Grubišić), Kantar, Malinović.
TSK: Perišić, Lahoš, Stričević, Vlaisavljević, Tatić (od 91. Bogojević), Paška, Obradović (od 71. Kovačević), Varga, Klaić, Radičić, Prolić
Sudijska trojka: Jurišić Spasoje, Šijan Jovana, Kaplijev Petar.

S.Š.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments