Foto: RTV
Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije (UGINS) realizovala je radove na uređenju saobraćajnih površina u naselju Sajlovo. Gotovo celo naselje je već asfaltirano, dok svoj red čekaju još dve ulice koje će prema rečima UGINS-a dobiti uređene saobraćajne površine čim se završi javna nabavka za izbor projektanta.

U naselju Sajlovo preostala je izgradnja saobraćajnica u ulicama – Save Josića i Sajlovo 31.

Izrada tehničke dokumentacije saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u ulici Sajlovo 31. predviđena je Programom uređivanja građevinskog zemljišta za 2021. godinu, a u toku je priprema za pokretanje postupka javne nabavke za izbor projektanta.
U Ulici Save Josića radovi na asfaltiranju kolovoza do sada nisu mogli biti realizovani zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa. Pošto su u međuvremenu imovinski odnosi rešeni, stekli su se uslovi da se u budžetu Grada planiraju sredstva za izradu tehničke dokumentacije saobraćajnih površina, što će biti realizovano tokom naredne godine.

Tokom 2020. godine izgrađeno je 3,6 km saobraćajnica u 12 ulica, a ove godine izvedeni su radovi na uređenju 25 ulica, odnosno 9km saobraćajnica. Za realizaciju kompletne investicije, uključujući i projektnu dokumentaciju, u budžetu Grada izdvojeno je 440 miliona dinara.

Kroz redovno održavanje je tokom 2019. godine asfaltirana Ulica Dragomira Bojanića Gidre (ulica pored objekta Mesne zajednice i novog vrtića), a vrednost ovih radova iznosila je 12,8 miliona dinara.

Iz UGINS-a podsećaju da je od 2013. godine do danas u izgradnju komunalne infrastrukture u naselju Sajlovo uloženo preko 800 miliona dinara (saobraćajnice, kanalizacija, vodovod i javno osvetljenje).

nsuzivo.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Miloš
24/11/2021 09:20

Neka asfaltiraju rumenku, posle tog sajlova

V........
25/11/2021 07:28
Reply to  Miloš

Rumenka nije Novi Sad….
Imamo dobrog predsednika Mesne Zajednice

Biba
26/11/2021 17:25

Sve pohvale za grad i predsednika MZ Sajlova