Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Anari AI, novosadska kompanija, pokazala je da je svet veštačke inteligencije promenjen. Oni su jedina kompanija koja razvija čipove na cloud-u, a nemački fond koji je investirao u Novosađane, prepoznao je revoluciju koju su doneli u ovu industriju. Osim velike investicije, jedan od osnivača ove IT kompanije je Jovan Stojanović, koji je krajem prošle godine uvršten u među deset najboljih influensera u svetu veštačke inteligencije prema magazinu Analytics Insight. Sada su sugrađani postali bogatiji za još jednog stručnjaka u ovoj oblasti. U nastavku teksta pročitajte o kome je reč.

Naime, Anari AI dobija pojačanje u vidu stručnjaka i savetnika, sa velikim iskustvom od 30 godina, a njegovo ime je Džo Kostelo. Malo koja srpska kompanija se može pohvaliti ovakvim imenom koje će biti u predstojećim godinama uz njih.

Džo Kostelo ima više od tri decenije uticaj u IT industriji; foto: Margo Moritz/ Architect Magazine

-Počastvovan sam što imamo nekog kao što je Džo Kostelo u našem timu da nam pomogne da bolje razumemo kako da gradimo mozak i mišiće za decenije koje dolaze. Džoovo iskustvo, način razmišljanja i entuzijazam u potpunosti odgovaraju Anari timu i našoj viziji da od nule na koji AI funkcioniše- piše na Fejsbuk stranici ove kompanije, a rekao ih je Jovan Stojanović.

Džo Kostelo više od tri decenije utire put u automatizaciji elektronskog dizajna. Godine 1988. Kostelo se pridružio Solomonovom sistemu Cadence Design Sistems, koji je napravio revoluciju u oblasti dizajna čipova.

Ivona Karan

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments