Foto: MICE Industry

S dolaskom proleća i smanjenjem broja obolelih od koronavirusa, mnoge zemlje ukinule su svoje mere ili otvorile svoje granice uz ograničenja, a to znači da su odmori lakši i sigurniji. 

Foto: Earth Trekkers

Bled- Slovenija

Ograničenja putovanja ukinuta su u Sloveniji pa tako više ne postoji zahtev za izdavanje potvrde o vakcinaciji, oporavku ili testiranju na granici. Maske takođe više nisu obavezne. Bled je jedno od najposećenijih atrakcija koja nudi bezbroj sadržaja za decu i odrasle uz pešačku stazu duž celog jezera. Bilo je naseljeno još u praistoriji, a princ Andrej Karađorđević rođen je na Bledu 1929. godine.

Bolonja- Italija

Bolonja je grad smešten na severu Italije i sedmi je grad po veličini. Najpoznatija je po najstarijem univerzitetu u Evropi. Nalazi se na dve reke, a Jadransko more je na samo 80 kilometara daleko. Svakako je poželjno probati specijalitet Taljatelje al ragu Bolonjeze, koji se često pogrešno naziva špagete bolonjeze. Za ulazak u Italiju još uvek je potreban dokaz o potpunom vakcinisanju, negativan test ili dokaz o preležanom koronavirusu.

Keln- Nemačka

Ovo je jedan od najstarijih gradova u Nemačkoj, u kojem živi preko milion ljudi. Ima Muzej čokolade, gde možete i da je degustirate, kao i bezbroj parkova i zelenih površina. Svi putnici stariji od 12 godina dužni su prilikom ulaska u Nemačku, pokaži potvrdu o vakcinaciji, dokaz o preležanoj bolesti ili negativan rezultat.

Muzej čokolade u Kelnu je velika atrakcija i za decu i odrasle; foto: Airport Connection

Erd- Mađarska

Erd je grad blizu mađarske prestonice. Erd je grad prijatelj sa Suboticom. Ima mnogo muzeja a prijaće vam i šetnje pored reke.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments