Foto: YOUTUBE/BBC

Brajan Vilson iz Šefilda započeo je karijeru kao vozač kamiona daleke 1953. godine. Sedamdeset godina kasnije, 90-godišnji Brajan, za koga se veruje da je najstariji vozač kamiona na svetu, i dalje se svako jutro budi u 4 sata i odrađuje 12-satnu smenu kao vozač kamiona za dostavu. Vozi na razne lokacije širom Engleske.

Svake godine mora da ide na pregled kako bi dokazao da je bezbedan za volanom, a tako je bilo i ovog puta, piše Dejli mejl. Brajan je prošao godišnji lekarski pregled što znači da može da radi posao koji voli još najmanje godinu dana. Nakon pregleda, rekao je da mu je drago što nije morao da prestane da vozi.

Svake godine ide na pregled i položi ga

“Ako se budem osećao dovoljno fit, nastaviću iako sam u godinama. Moram da idem na pregled svake godine i drago mi je što sam prošao”, rekao je on.

Pre nego što je počeo da radi za Esso 1953. godine, Vilson je vozio oklopne kamione tokom služenja vojnog roka 1950. godine, kada je bio stacioniran u Nemačkoj. Nakon što se vratio kući i radio za benzinsku kompaniju, počeo je da radi za očevu transportnu kompaniju E. Vilson & Sons.

Na kraju je preuzeo kompaniju nakon očeve smrti 1970-ih i od tada je vodi. Tokom godina, kaže, prešao je milione kilometara, ali sada se drži kratkih putovanja, kaže, od oko 250 kilometara.

Razmišlja o penziji

“Sve zavisi od toga koliko sam zauzet, a bio sam zauzet ove nedelje. Radim svaki dan i verovatno ću raditi više od 40 sati ove nedelje. Sutra ću raditi oko 12 sati, jer ću krenuti u Birmingem oko 5 ujutro, a onda će biti 17 sati kada se vratim, ali već sam navikao na to”, rekao je on.

Iako voli da vozi kamion, razmišlja o penziji sledeće godine. Želi da ode na Tajland sa suprugom Mavis (89). Inače, Vilson nikada nije imao saobraćajnu nesreću za 70 godina koliko vozi.

mondo

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments