Foto: Printskrin/Avito.ru

Rusi preko interneta prodaju jela i dodatke iz lanca hrane Mekdonalds nakon što je kompanija najavila da napušta Rusiju.

Na jednoj ruskoj stranici za onlajn prodaju mogu se pronaći brojni proizvodi iz Mekdonaldsa – od čitavog menija pa sve do sosova, a čak i šećera.

“Prodajem retku ambalažu doručka iz Mekdonaldsa. Neverovatna ambalaža rolade zagrejaće vas uspomenama na davne dane”, napisao je jedan oglašivač u oglasu, a cena ambalaže je oko 5.000 rubalja, što otprilike iznosi malo više od 38 evra.

“Prodajem legendarni paket iz Medonaldsa, ovih više neće biti, poslednja je prilika da ga prodam po povoljnoj ceni”, napisao je drugi uz fotografiju menija iz Meka koga prodaje po ceni od 60 evra. Neki prodaju čizburgere, čikenburgere, Big Mekove, nagetse…

“Big Mek 2 kom, Čizburger 2 kom, Hamburger 2 kom, Pileći Meknagetsi 9 kom, umak od sira 2 kom. Proizvedeno 09.03.2022. Neotvoreni paket šaljem kurirskom službom. Još uvek toplo!”, stoji uz jedan oglas. Cena? 50.000 rubalja, odnosno oko 384 evra.

Foto: Printskrin/avito.ru

Kesicu šećera iz Mekdonaldsa Rusi trenutno mogu kupiti po ceni od 1.000 rubalja, oko 7 evra, pitu od višanja za 33 evra, a velika pakovanja poznatih sosova iz Meka za oko 5 evra.

“Originalni Mekdonalds hamburger. Kupljen u 12:45, račun uključen. Večeras ću ga pojesti, požuri”, napisao je jedan Rus uz fotografiju hamburgera koji pokušava da proda po ceni od 230 evra.

Inače, na društvenim mrežama su se proširili snimci na kojima se vide kolone automobila koje su navodno nastale kad se proširila vest da Mekdonalds zatvara restorane u Rusiji.

Kompanija je juče objavila da privremeno zatvara svih 847 restorana u Rusiji kao odgovor na ruski napad na Ukrajinu. Izvršni direktor Kris Kempczinski rekao je da će lanac pauzirati poslovanje u Rusiji, ali da će nastaviti da plaća svoje ruske radnike, a neprofitna organizacija Ronald McDonald House Charities nastaviće s radom.

b92.net/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments