Претрага
Претрага
Close this search box.

NAŠE MALO NEKOM ZNAČI MNOGO: Svratištu za decu u ovom momentu najpotrebnija topla garderoba, a evo na koji način svako može pomoći

Foto: Ilustracija/Saša Đorđević
U Novosadskom svratištu za decu i mlade trenutno boravi oko 350 mališana. S obzirom da su dani sve hladniji, a zima na pragu, njima je u ovom trenutku najpotrebnija topla odeća i obuća kako bi prezimeli bez zdravstvenih poslednica, kažu za NS Uživo iz ove socijalne ustanove.

Svratište je dom za decu i mlade do 19 godina koja žive ili rade na ulici, a najčešće se bave prosjačenjem i sakupljanjem sekundardnih sirovina.

Pored neophodnih higijenskih sredstava, hrane i ostalih potrepština, Svratištu je trenutno neophodna topla garderoba.

-Svaki dan je sve hladniji, zima samo što nije stigla. Tople stvari su nam u ovom momentu preko potrebne. Jakne, kape, rukavice, džemperi i ostala zimska odeća je prioritet – kaže vaspitačica iz Svratišta.

Zaposleni apeluju na sve ljude dobre volje da svojim doprinosom nekome obezbede egzistenciju, jer njihovo malo u ovom monetu nekome može pomoći u tolikoj meri da mu spasi i život.

Objekat Svratišta nalazi se na adresi Bulevar Oslobođenja 39 i otvoren svakog radnog dana od 08 do 20 časova i vikendom od 08 do 17 časova.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага