IZVOR: YOUTUBE/PRINTSCREEN/ КУЛИНАРСКИ
Farbanje jaja za Uskrs sa pirinčem – ceo Internet je oduševljen, napravite dekorativnu šaru koja će biti zaista jedinstvena!

Uskršnja korpa može zaista biti pravo remek delo, ali često ponestane ideja za farbanje. Najčešće se odlučujemo za tradicionalno farbanje jaja u lukovini, ukrašavanj e sa travkama ili lepljenje sličica. Postoje i razne druge tehnike poput ukrašavanja voskom, ali mnoge domaćice žele da izbegnu dodatni nered i uštede vreme za pripremu uskršnje trpeze.

Ako ste vi jedna od njih, donosimo vam super trik za farbanje jaja sa pirinčem. Ukoliko volite šere i razne boje na uskršnjim jajima, tehnika je kao stvorena za vas. Potrebno je da u plastičnoj čaši sipajte dve kašike pirinča i dodate kašičicu za boje u gelu za farbanje jaja. Poklopite čašu i mučkajte kako bi se boja rasporedila po pirinču. Isto uradite i u ostalim čašama sa drugim bojama. U jednoj na primer možete sipati crvenu boju, u drugoj plavu, u trećoj zelenu – izaberite one koje najviše volite.

Za ovu tehniku najbolje je koristiti bela jaja. Prethodno je potrebno jaja skuvati. Ubacite jaje u čašu sa pirinčom i bojom, poklopite čašu i lagano tresite, tako da obojeni pirinač dodatne celo jaje. Kada izvadite jaje, primetićete predivnu tačkastu dekoraciju – zaista posebnu šaru, potpuno drugaliju od onoga na šta ste navikli.

Sa ovom tehnikom možete i kombinovati boje. Na primer, već obojeno jaje u žuto, ubacite u čašu sa pirinčom u plavoj boji. Ili, ubacite prvo jaje u čašu sa pirinčem u ljubičastoj boji, pa zatim isto to jaje u čašu sa pirinčem u plavoj boji. Dobićete zaista šarenu uskršnju bajku.

Ostavite jaja da se boja potpuno na njima osuši, premažite uljem i poređajte u uskršnju korpu.

Za tehniku farbanja jaja sa pirinčem možete koristiti i plastičnu kesu – pogledajte u video snimku ispod!

sensa.mondo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments