Foto: Pexels

Na obroncima Fruške gore, kraj maja biće obeležen nesvakidašnjim sportskim događajem, pod nazivom “Tour De Fruška” koji će obradovati sve ljubitelje prirode, biciklizma, zdravog života i sporta.

Od 20. do 22. maja Vrdnik će postati centar biciklizma i sporta, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije koja je održana u Turističkoj organizaciji Novog Sada.

“Tour De Fruška” je manifestacija sportsko rekreativnog karaktera namenjena svim ljubiteljima prirode, zdravog života, biciklizma i sporta uopšte, a svi koji je posete će biti  u prilici da se takmiče, kako u biciklizmu tako i u trail sportskom izazovu.

Foto: nsuzivo.rs / Pavle Pejić

-Cilj ovog projketa jeste upravo zdravlje i zdrav način života, kvalitetan program koji će okupiti prijatelje i porodice, a tokom vikenda oni će zajedno moći da se skolone od gradkse buke i da napune baterije kao i da se dobro zabave – istakla je Iisidora Bašić, PR “Tour De Fruška” i dodala da trenutno ima 660 prijavljenih takmičara ali da se očekuje mnogo više prijva do same manifestacije kao i na dan trke.

Pored sportskog dela organizovan je i zabavni program. Posetioci će imati priliku da uživaju u mirisima i ukusima domaćih proizvođača na Noćnom bazaru koji je deo ove manifestacije. Pored Bazara organizovan je i muzički program, kao i mnogobrojne kreativne radionice na temu sporta i biciklizma.

Program počinje u petak 20. maja sa početkom u 11.00 časova, a sve dodatne informacije možete pogledati na zvaničnom sajtu tourdefruska.com

Foto: Pexels

Što se tiče staza koje su predviđene za takičenje u biciklizmu one su podeljene po veličanama, tako da “Tour De Fruška” ima stazu S koja je dugačka 15 kilometara.  Ovu stazu će koristiti trail trkači za INVICTUS TRAIL TDF CHALLENGE i takmičari za “MTB MARATON S” ,kao i takmičari za “EBike Veliku nagradu Vrdnika”.

Pored napomenute staze postoje još tri. M staza,koja je dugačka 38 kilometara i koristiće se za trku “MTB MARATON M” i staza L, duga 58 kilometara koju će koristi takmičari “MTB MARATON L”. Četvrta staza jeste “Staza drumske vožnje” koja je dugačka 48 kilometara. Na ovoj stazi se neće odvijati zvanična trka, već promotivna drumska vožnja, za sve amaterske uživaoce planinske vožnje bicikla.

-Najbitnije mi je da sve kolege i takmičari koji dođu na trku budu zadovoljni. Ja sam učestvovao u kreiranju staza i ono što je najbitnije jeste da je 80 odsto staza novo i da će po prvi put Vrdnik biti domaćin ovako jedne značajne manifestacije – istakao je aktivni državni prvak u planinskom biciklizmu, Aleksandar Roman.

Foto: nsuzivo.rs / Pavle Pejić

Uspostavljena je saradnja sa JGSP Novi Sad i za sve posetioce koji nemaju prevoz na dan trke biće oraganizovan prevoz do Vrdnika na svakih sat vremena, a stanica će biti kod “Merkatora” u pravcu ka mostu.

Nedeljko Rodić, jedan od organizatora trke naglasio je da je ovo jedna od najkompletnijih sportskih manifestacija ne samo u Novom Sadu već i u celoj Srbiji.

-Nove staze nisu eksploatisane, što svakako čini zadovoljstvo za organizatore i za sve takmičare i ljude koji žele da dođu da prošetaju. Jedan od najlepših staza dugačka je 15 kilometara i sa sigurnošću mogu da kažem da će svi posetioci uživati u njoj – rekao je Rodić.

Foto: nsuzivo.rs / Pavle Pejić

Zvanične prijave se vrše putem sajta trka.rs, a iznos stratnine je 3500 dinara.

Za sve one koji još uvek nisu odlučili da li će učestvovati, prijave će biti otvorene i na dan same trke, a svi zainteresovani moći će da se prijave najkasnije dva sta pre početka.

Ognjen Medić

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments