Foto: vojvodinauzivo.rs
Na sremskoj strani privode se kraju radovi na pomoćnoj konstrukciji za potrebne izgradnje stubova novog mosta, u isto vreme se na bačkoj strani radi na raščišćavanju i pripremi terena. Novi Sad bi za dve i po godine trebalo da dobije novi, četvrti most preko Dunava.

Ekipa portala Vojvodina uživo snimila je sjajne kadrove iz vazduha, a kako to sve izgleda i dokle se stiglo s radovima, pogledajte u videu:

Četvrti novosadski dunavski most, uz drumske kolovozne trake imaće biciklističku i pešačke staze. Biće u osnovi dug 880 metara a ukupno više od dva kilometra i spojiće novosadski Bulevar Evrope sa budućim Fruškogorskim koridorom.

Sa širenjem grada na sremsku stranu, glavna uloga mosta, biće rasterećenje postojaćih mostova.

Nije tajna da je gradnja tog mosta bila predviđena još šezdesetih godina prošlog veka, onda kada je Novi Sad imao značajno manje stanovnika i neuporedivo manje saobraćaja.

Međutim, uprkos očiglednoj potrebi da Novi Sad dobije novi most, gotovo šezdeset godina taj projekat ostao je nedosanjan san Novosađana.

Danas san postaje java.

Foto: vojvodinauzivo.rs

Sa bačke strane, na most će se moći popeti s Bulevara Evrope kod ukrštanja sa Ulicom Tone Hadžića, dok će za saobraćaj iz poprečnih ulica služiti šest ulazno-silaznih rampi. Za bickliste i pešake predviđene su još četiri takve rampe. Na sremskoj strani most će izlaziti na kružni raskrsnicu sa odvojenim desnim skretanjima u svim smerovima, koji vode ka Beočinu, Sremskoj Kamenici i ka budućem Fruškogorskom koridoru. Projektovana brzina na mostu iznosi 80 km/h, a preko njega neće ići teški teretni saobraćaj.

Podsetimo, pored četvrtog, gradi se i peti most.

Tako da će Novi Sad, u bliskoj budućnosti, biti grad sa šest mostova.

vojvodinauzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments