Foto: Aleksandar Milutinović/TONS

Između Nove Pazove i Stare Pazove ukradeno je ukupno sedam čvrstih tačaka, koje služe da obezbede stabinost zateznog polja kontaktne mreže.

Od toga su četiri na kolosecima iznad brze pruge Beograd – Novi Sad, a tri na tzv. šidskim kolosecima, odnosno na pruzi Beograd – Šid.

Istaknuto je da se ovakvim krađama direktno ugrožavaju životi ljudi i bezbednost železničkog saobraćaja, uništava imovina, a Infrastrukturi železnice Srbije nanosi ogromna materijalna šteta.

Foto: Tanjug /Miloš Milivojević

Infrastruktura železnice zato očekuje i traži efikasnu i odlučnu akciju nadležnih državnih organa, otkrivanje i hvatanje kradljivaca železničke opreme u najkraćem roku i njihovo najoštrije kažnjavanje.

Stručne ekipe Infrastrukture će nakon prolaska poslednjeg voza večeras na brzoj pruzi početi zamenu čvrstih tačaka.

Podseća se i da su na meti kradljivaca čvrste tačke kontaktne mreže, koje su napravljene od nosećeg užeta i služe da obezbede stabilnost jednog zateznog polja kontaktne mreže, koje je dugo oko 1.600 metara.

Te čvrste tačke su redovno pod naponom od 25.000 volti i lopovi ih kradu i dok su pod tako visokim naponom.

Iz Infrastruktura železnica Srbije izvinjavaju se putnicima i korisnicima usluga zbog mogućih poremećaja u funkcionisanju saobraćaja na brzoj pruzi zbog krađe delova i opreme kontaktne mreže i železničke infrastrukture.

Beta
5 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
08/02/2023 15:27

Kako nam samo dobro ide… 🙂

Rade
09/02/2023 08:49
Reply to  SNS Uzivo

Dok god budemo razmišljali kao ti,sigurno na bolje neće biti,političke partije i treba da razmišljaju različito,ali kad je nešto za Srbiju svi moraju pa i građanji da budu jedinstveni.To je isto ko u skupštini?svi moraju biti složni,ali mi smo prokleti i zavidni lepo reče još u filmu Petar Božović.

SNS Uzivo
09/02/2023 22:04
Reply to  Rade

Čim Vi pratite SNS Uzivo, nema svrhe da Vam se bilo sta objasnjava. Jel gledate i Farmu? 🙂

Last edited 1 mesec ranije by SNS Uzivo
Patak
09/02/2023 09:53

Pa zar ne mogu da pokriju kamerama i kad snime ko to radi, pa da ga obese na stub sa koga je skidao, za primer.

Mihajlo
11/02/2023 14:44

Dobar dan