Foto: Privatna arhiva
Da najbolji basketaši sveta dolaze iz Novog Sada, potvrđuje i činjenica da je posle sjajnog nastupa i osvojenog prvog Masters turnira u sezoni 2022 u Japanu, Utsunomiya, Strahinja Stojačić izbio na prvo mesto FIBA 3×3 rang liste, dok je na drugom mestu njegov saigrač iz ekipe Ub 3×3 Dejan Majstorović.

Među prvih deset ekipa na svetu nalaze se još dvojica novosađana – Marko Branković, takođe iz ekipe Ub 3×3 i Mihailo Vasić, član ekipe Liman 3×3.

Što se tiče ekipne rang liste Ub 3×3 je učvrstio prvu poziciju, ispred belgijskog Antverpena 3×3 i Limana 3×3.

Tim Ucunomija je pobednik prvog FIBA 3×3 World Tour Open-a u Ucunomiji, održanog od 14. do 15. maja 2022.

MVP Strahinja Stojačić napredovao je u finalu sa skoro trostrukih pet od 13 poena, 6 sjajnih poena i 4 skoka. Ovaj 29-godišnjak je postigao pobedonosni šut izvan luka dok se Prinston vraćao sa 12 poena u kombinaciji sa Dejmonom Hafmanom i Isaijom Vilkersonom.

Kapiten Ub Huishan NE Dejan Majstorović nastavio je pobednički put u Ucunomiji. Japanski grad je bio domaćin 5 događaja u istoriji Svetske turneje, “Maestro” je osvojio 4. 

Da podsetimo, Ekipa “Liman” u basketu 3×3 otišla je na turnir u Ucunomiju, japanski grad, a tamo ih je dočekala i zaslužena nagrada. Naime, basketaši ove ekipe koju čine olimpijci Mihailo Vasić i Aleksandar Ratkov, Stefan Kojić i Nebojša Kilijan dobili su zvanične tagove za pobedu na finalnom turniru prošle godine.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments