Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Projekta “Svim srcem za osmeh deteta” osmišljen je kao sedmodnevni boravak dece sa Kosova i Metohije kod svojih vršnjaka iz Novog Sada, učenika osnovnih škola ”Dušan Radović” i ”Žarko Zrenjanin”. U poseti Novom Sadu je četrdesetoro dece uzrasta 12,13 i 14 godina, iz mesta Ranilug
Projekat obuhvata nastavne i vannastavne aktivnosti u školama domaćina, posete kulturno-istorijskim znamenitostima Novog Sada, Sremskih Karlovaca i Fruške gore, aktivnosti od kulturnog značaja, sportske aktivnosti, kao i raznovrsne sadržaje zabavnog karaktera.

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić na prijemu u Gradskoj kući pozdravio je učesnike projekta i naglasio da svake godine u januaru u Novi Sad dolaze deca sa Kosova i Metohije i ovaj projekat ima podlogu upoznavanja dece.

– Grad Novi Sad podržava ovaj projekat jer je usmeren na stvaranje novih prijateljstava i pruža priliku da deca sa Kosova i Metohije upoznaju Novi Sad, ali i da učenici iz naših škola saznaju o tome kako se živi u južnoj srpskoj pokrajini – istakao je Dalibor Rožić.

Foto: nsuzivo.rs/ Pavle Pejić

Direktorka osnovne škole ”Veljko Dugošević” iz Raniluga Danijela Denić zahvalila se na gostoprimstvu uz želju da i učenici iz Novog Sada uzvrate posetu. Kako je rekla, ovakva druženja stvaraju most neraskidivog prijateljstva među decom.

– Oni su srećni i zadovoljni, a u novosadskim porodicama se osećaju kao kod kuće – naglasila je Danijela Denić.

Projekat, po osmi put, organizuje Udruženje građana ”Novi Sad”, a prema rečima predsednika tog udruženja Gorana Bajšanskog deca sa severa i juga Srbije redovno se međusobno posećuju.

-Možda je i kruna ove priče venčanje dvoje mladih koje će se desiti na leto, a koji su se upoznali na početku ovog projekta – poručio je Bajšanski.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments