Novosađane očekuje 20. “Interfest” na Trgu slobode za sve ljubitelje vina, uz edukativni i zabavni program

Foto: Pixabay

Međunarodni festival vina “Interfest”, koji promoviše vinsku kulturu i vinske proizvode sa teritorije Vojvodine i centralne Srbije, biće održan na novosadskom Trgu slobode od 15. do 17. juna.

– Na ovogodišnjem 20. po redu Intefestu očekuje nas više od 100 proizvođača vina iz naše zemlje. Nadamo se dobroj atmosferi kao i svih prethodnih godina. Mnoga od ovih vina su nagrađivana tokom prethodnih godina, međutim nama su u fokusu neka koja su nagrade dobili tokom prošle godine. Manifestacija će biti održana u sali Turističke organizacije grada Novog Sada, na Trgu slobode. Ulaz je, kako na događaj, tako i na sve radionice potpuno besplatan, ali s obzirom na ograničen broj mesta, svi zainteresovani bi trebali da se prijave putem mejl adrese – rekla je Nataša Budisavljević iz ove organizacije.

Foto: interfest.org.rs

Novina na ovogodišnjoj manifestaciji biće Riđičko vinogorje, koje je na manifestaciji “Wine Vision by Open Balkan”, vino pinot grigio iz Riđice, proglašeno za najbolje belo vino Balkana.

Posetioci će imati priliku da uz vino, uživaju u degustaciji i uparivanju sa različitim vrstama sireva. Pored vina, predstaviće se i destilerije iz Srbije, kao i proizvođači drugih žestokih pića i likera.

Pored toga, program će obuhvatiti edukativni i kulturno-zabavni sadržaj.

Radno vreme festivala je od 18 do 24 časa, a ulaz je slobodan.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti