Foto: dnevnik.rs

Grupa humanih Novosađana već dve godine pomaže najugroženijim sugrađanima kroz Kuhinju solidarnosti a sada su pozvali i ostale stanovnike glavnog grada Vojvodine da im pomognu. Naime, kako kažu, iako je sezona godišnjih odmora i velikih troškova, apeluju na sugrađane da doniraju onoliko novca koliko mogu.

Kako pojedinim Novosađanima u nevolji Kuhinja solidarnosti obezbeđuje jedini pravi obrok u toku nedelje, njihovi volonteri redovno pripremaju obroke, a u tome im se može pomoći uplatom na tekući račun 325-9500700045352-36.

Inače, Kuhinja solidarnosti svakog utorka i subote priprema i distribuira zdrave kuvane obroke ugroženim porodicama i pojedincima u Novom Sadu, a kupovina namirnica se finansira od pojedinačnih donacija fizičkih lica, dok niko od članova kolektiva ne uzima naknadu za svoj rad.

– Broj obroka koje pripremamo se menja s vremena na vreme, ali se uglavnom povećava, i kreće se od 170 do nešto više od 200, u zavisnosti od potrebnih količina, ali i recepata. Ponekad smo knap, a ponekad imamo i nešto više, ali uvek se sve razdeli – ispričao je Davor Stefanović, jedan od volontera.

U početku, Kuhinja je pripremala oko 50 obroka za 20-30 osoba, ali se taj broj tokom dve godine gotovo utrostručio.

blic.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments