Foto: Pexels

Pred nama je vikend, koji možemo da iskoristimo za sebe i opustimo se od stresnog posla i obaveza, usporimo ritam i pogledamo neko kvalitetno filmsko ostvarenje. Ukoliko imate u planu da vikend provede u društvu uz film ili možda sami sve što treba jeste da nabavite grickalice i na našoj listi pronađete film koji vam odgovara.

Ukoliko ste ljubitelji komedija i zaminljivih misterioznih avantura predlažemo vam da pogledate španski film “Veličanstveni gubitnici” (La odisea de los giles). Film govori o velikoj finansijskoj krizi koja je pogodila Argentinu između 1998 – 2001.g. poznata pod nazivom “Corralito”. Pratimo sudbinu nekolicine neobičnih heroja, ljudi iz jednog malog mesta Villa Alsina u Argentini koji pokuđavaju da povrate novac koji su izgubili nakon što su saznali da su ga ukrali menadžer njihove banke i korumpirani advokat.

Ako ste ipak ljubitelji drame u kmombinaciji sa komedijom predlažemo vam da izvodjite vreme i pogledate film pod nazivom “Lična Istorija Davida Koperfilda” (The Personal History of David Copperfield). Priča prati Koperfildovo putovanje kroz haotičan svet u kom pokušava da pronađe svoje mesto. Od nesrećnog detinjstva do otkrića talenta za pripovedanjem i pisanjem njegovo putovanje naizgled je smešno i tragično, ali uvek puno boja, života i humanosti. Glavnu ulogu tumači glumac dejv Patel koji je bio nominovan za Oskara u kategoriji najbolji glavni glumac za film “Lion”.

Ljubitelji misterija i filmova koji traže veliku pažnju sigurno će uživati uz film “Prevodioci” (Les Traducters). Film govori o devet prevodilaca angažovanih da prevedu željno iščekivanu poslednju knjigu najprodavanije trilogije, a za to vreme zatvoreni su u luksuznom bunkeru. Posao iz snova postaje noćna mora kada se prvih 10 stranica strogo poverljivog rukopisa pojavi na internetu.

Film koji nikoga nije ostavio ravnodušnim je svakako film koji nam stiže sa Turskog govornog područja. U pitanju je film “Čudo iz ćelije broj 7” (Yedinci Kogustaki Mucize). Priča nam govori o ljubavi između mentalno obolelog oca koji je pogrešno optužen za ubistvo i njegove ljupke šestogodišnje ćerke. Zatvor će im biti dom. Ovaj film zasnovan je na korejskom filmu Čudo u ćeliji br. 7 iz 2013. godine.

Za ljubiteleje naučne fantastike predlažemo Netfliksov film “Stara garda” (The Old guard). Glavnu ulogu tumači čuvena holivudska glumica Šarliz Teron. Priča govori o tajnom timu besmrtnih plaćenika koji su iznenada razotkriveni i sada moraju da se bore kako bi zadržali svoj identitet u tajnosti, a u međuvremenu se otkrije još jedan neočekivani novi član.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments