Foto: pixabay.com
Infrastruktura železnice Srbije objavila je da će od danas, 7. aprila, biti obustavljen železnički saobraćaj na deonici između Novog Sada i Subotice, zbog nastavka radova na izgradnji brze pruge Beograd-Budimpešta, za brzine vozova od 200 kilometara na sat.
Zbog izgradnje brze pruge Novi Sad-Subotica-državna granica Kelebija od 7. aprila će neprekidno biti zatvorena deonica Rasputnica Sajlovo-Vrbas-Aleksandrovo Predgrađe, navodi se u saopštenju.
Tokom obustave železničkog saobraćaja između Novog Sada i Subotice, vozovi će saobraćati osnovnim pomoćnim prevoznim pravcem Novi Sad/Novi Sad Ranžirna-Rasputnica Sajlovo-Odžaci-Bogojevo-Sombor-Subotica i dopunskim pomoćnim prevoznim pravcem Novi Sad/Novi Sad Ranžirna-Rasputnica Sajlovo-Rimski Šančevi-Orlovat-Zrenjanin-Banatsko Miloševo-Senta-Subotica.
Pruga Novi Sad-Subotica-Кelebija duga je 108 kilometara. To je treća deonica pruge za velike brzine od 200 kilometara na sat kroz Srbiju, od Beograda do granice sa Mađarskom.
Takođe, od danas privremeno neće saobraćati vozovi koji polaze iz železničke stanice Novi Sad Ranžirna u 04.10 za Sombor i u 20.05 sati iz Sombora za Novi Sad Ranžirnu. Neće saobraćati voz koji iz Sombora polazi u 9.00 sati za Suboticu, kao i voz koji iz Subotice u 11.10 sati polazi za Sombor.
Pored toga, još tri voza od danas menjaju vreme polaska. Tako će voz koji je do sada u 04.05 sati polazio iz Sombora za Novi Sad Ranžirnu, kretati u 04.15 sati iz Sombora i u Novi Sad Ranžirnu stizati u 06.35 časova.
Voz koji po redu vožnje iz Sombora polazi u 16.45 za Suboticu, od danas kreće u 16.55 i u Suboticu stiže u 18.07 časova. I najzad, voz koji je do sada polazio iz Subotice u 07.00 sati za Sombor, od danas će kretati u 07.40 i u Sombor dolaziti u 08.52 sata.
Ostali vozovi na pruzi Novi Sad/Novi Sad Ranžirna-Bogojevo-Sombor-Subotica saobraćaju od 7. aprila kao i do sada.
Beta/nsuzivo.rs
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments