Yukihito Taguchi-USA TODAY Sports

Selektor Japana Hajime Moriyasu pokazao je šta je pravo sportsko vaspitanje i kakav je gospodin. Posle utakmice poklonio se igračima i navijačima Hrvatske.

Naklonio se do poda, kao što Japanci obično čine kada se pozdravljaju, a posebno kada izražavaju duboko poštovanje. Morijasu je došao ispred tribine sa hrvatskim navijačima i duboko se naklonio.

Hrvatska je savladala Japan posle dramatične i viteške igre za 120 minuta takmičenja, a potom se boljim izvođenjem penala plasirala u četvrtfinale Svetskog prvenstva, a Morijasu je čestitao protivnicima na porazu i pozdravio ih na tradicionalan japanski način.

Japanski trener se ponašao veoma sportski i pošteno kada je davao izjave. Rekao je: – Hrvatska je bolje izvodila kaznene udarce i čestitam im. Ponekad je to stvar sreće, ali treba i da se vežba. Moramo da radimo na poboljšanju. Hrvatski golman je bio odličan, on je najzaslužniji za pobedu Hrvatske. Moramo da naučimo lekciju, moramo da napredujemo u šutiranju sa bele tačke – rekao je japanski selektor posle meča.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments