Foto: bbc.com

Novi Sad je sve interesantniji turistima. Tome svedoče i najnoviji statistički rezultati koji beleže posete a koji kažu da se po broju dolazaka domaćih i stranih turista, u poređenju sa ostalim turističkim destinacijama u Srbiji, nalazi na drugom mestu.

Više turista posetilo je samo Beograd, a Novi Sad je ispred banjskih i planinskih centara, pokazuju podaci Republičkog Zavoda za statistiku.

Prema njihovim podacima u Novom Sadu je za prvih šest meseci ove godine boravilo skoro 97.000 turista, od toga oko 42.000 domaćih a oko 55.000 stranih turista.

Foto: kayak.com

Najveći broj dolazaka među strancima su ostvarili turisti iz regiona, odnosno iz susednih država kao i turisti iz Rusije i Nemačke. U Novom Sadu i okolini za ovaj period od 6 meseci ostvareno je oko 250.000 noćenja.

Zanimljivost je da su strani turisti ostvarili duplo više noćenja u odnosu na domaće. Kada posmatramo prvu polovinu 2019. godine, koju uzimamo kao primer za najbolju godinu turizma u Novom Sadu, beležimo rast od čak 36 odsto, kaže u razgovoru za Radio Novi Sad Željana Rudić iz Turističke organizacije grada.

blic.rs/nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Mali
06/08/2022 12:55

Grad je poluprazan, naručito vikendom.
Polovina kafana isto. Dosta njih je na kolektivnom godišnjem, čak i kafići.
2 veća hostela su zatvorena. Stanovi za dan idu i na 10€ noć.
Malo budite realni.