Foto: Sportklub
Kako bi održao formu Novak Đoković odlučio je da ide na turnire na kojima bi teško nastupao da mu se tokom cele godine nisu događale neprijatnosti. Ipak, dočekan je kako dolikuje u Tel Avivu i Astani gde je osvojio titule, a sada ga žele i u Bazel. Turnir u Švajcarskoj želi da dovede zvezdu, a s obzirom da se Federer oprostio, Novak je prva želja.

Čak 11 godina Novak Đoković nije igrao turnir 500 serije u Bazelu. Od 2011. godine koja mu je donela prvi Vimbldon i lidersku poziciju na tabeli, Novak je počeo da rekonstruiše raspored, pa je turnire manjih serija igrao sve ređe.

Foto: Printscreen/Twitter

Ipak, nešto više od jedne decenije kasnije srpski teniser bio je „prinuđen“ da se vrati malim turnirima (250, 500 serija) kako bi održao formu jer je propustio dva Grend slema.

Ideja se ispostavila kao odlična jer je osvojio trofeje u Tel Avivu i Astani, a to je onda podstaklo i druge turnire da maštaju o tome kako bi mogli da deovedu Đokovića.

Nakon što je njihov ljubimas Rodžer Federer završio profesionalnu karijeru, organizatori turnira u Bazelu žele da održe turnir na visokom nivou i dovedu neku drugu zvezdu u taj grad.

Prva želja je Novak Đoković koji u kalenadaru do kraja sezone ima zakazane nastupe na Mastersu u Parizu i Završnom Mastersu u Torinu.

Novak je 2009. godine u Bazelu za trofej u finalu savladao Rodžera Federera i tako mu naneo jedan od težih poraza u karijeri jer je Švajcarac igrao u rodnom gradu.

Turnir u Bazelu održava se od 24. do 30. oktobra, ali je početak Mastersa u Parizu zakazan već za 29. oktobar.

Ponovo bi Novak morao ukoliko dođe do same završnice Bazela da se ekspresno seli u Pariz gde bi odmah po dolasku izašao na teren.

Zbog toga ne zvuči baš kao da organizatori Bazela treba da ulaže velike nade, međutim Novak je mnogo željan tenisa i pitanje je šta će odlučiti.

Srpski as nedavno je istakao da nije siguran hoće li se u njegovom kalendaru pojaviti turniri između Pariza i Torina.

Novak je 2009. godine u Bazelu za trofej u finalu savladao Rodžera Federera i tako mu naneo jedan od težih poraza u karijeri jer je Švajcarac igrao u rodnom gradu.

sputnikportal.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments