Foto: Grad Novi Sad
Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovao je otvaranju 15. Sajma poslovnih mogućnosti i stručnih praksi – „KONTEH” koji pored prilika za zapošljavanje nudi i raznovrsnu ponudu stručnih praksi studentima i diplomcima. Sajam organizuje Fakultet tehničkih nauka uz podršku brojnih partnerskih organizacija.

– Pozdravljam vas u ime Grada Novog Sada i želim da vam čestitam što već dugi niz godina organizujete događaj koji doprinosi formiranju vrhunskog stručnog kadra. Bez iskustva nema onog stvarnog primenjivog znanja, tako da je Sajam stručnih praksi i poslovnih mogućnosti odličan način da se povežu studenti sa kompanijama i da kreativno upotrebe svoje znanje. Studenti FTN su ponos Novog Sada, a Grad sa Fakultetom ima partnerski odnos i mnogo projekata smo zajedno realizovali. I na ovaj način želimo da podržimo mlade snage, one koji će, siguran sam, menjati ovaj svet na bolje. Novi Sad je na daleko čuven univerzitetski centar, a imamo od nedavno i Naučno istraživački centar, i to je pravac kojim želimo da idemo. Da povežemo nauku i privredu, a siguran sam da će Sajam pomoći i mladima da pronađu svoj profesionalni put, te da će i kompanije na ovaj način steći stručan kadar koji će im u budućnosti unapređivati poslovanje- rekao je Aleksandar Petrović.

Foto: Grad Novi Sad

Predstavnik organizatora Sajma „KONTEH” Dušan Marković je rekao da krajem marta svake godine hol Fakulteta tehničkih nauka bude popunjen štandovima kompanija i studentima u potrazi za praksom ili poslom.

– Usled pandemije, bili smo primorani da Sajam 2020. godine otkažemo. Uprkos svemu, prošle godine, uspešno smo realizovali „KONTEH, po prvi put u onlajn formatu. Nastojimo da ga vratimo u holove Fakulteta, ali ostavljamo prostora za inovacije i proširenje projekta. Osim organizacionog odbora, za uspeh Sajma su zaslužni mnogobrojni članovi Udruženja studenata elektrotehničkih fakulteta „EESTEC” koji su volontiranjem doprineli organizovanju sajma – rekao je Dušan Marković i zahvalio Fakultetu tehničnih nauka, svim kompanijama učesnicama i prijateljima projekta na podršci.

Pre početka Cajma održane su i radionice čiji je cilj da pripreme mlade kako da pravilno napišu svoj CV i što uspešnije obave intervju za praksu ili posao. Studenti i kandidati za posao imaju mogućnost da putem onlajn aplikacije (cv.konteh.org) uruče svoj CV poslodavcima, čime sebi uvećavaju šansu za dobijanje radnog mesta ili prakse.

Sajmu su takođe prisustvovali prodekan FTN za investicije prof. dr Sebastian Baloš, predsednica Udruženja „EESTEC” Una Obradović kao i predstavnica kompanije “Vega IT” Bojana Savanović, koja je ekskluzivni pokrovitelj Sajma.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments