Foto: Grad Novi Sad

Članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Danijela Kostić prisustvovala je svečanom otvaranju 17. državnog prvenstva „Specijalne Olimpijade” u stonom tenisu u Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović” u Novom Sadu.

„Specijalna Olimpijada” osnovana je 1968. godine u Sjedinjenim Američkim Državama kao program koji promoviše sportske aktivnosti u različitim olimpijskim sportovima, namenjen osobama sa invaliditetom, a u Srbiji je počela sa aktivnim radom 2002. godine. Organizator ovog državnog prvenstva, na kome učestvuju ekipe iz cele Srbije, je Sportsko društvo „Milan Petrović” iz Novog Sada.

– Grad Novi Sad je prepoznao značaj bavljenja sportom osoba sa invaliditetom i zahvaljujući brojnim Sportskim organizacijama osoba sa invaliditetom na teritoriji Grada i njima je omogućeno da treniranjem jačaju zdravlje, motoriku, druže se, obogaćujući svoj život novim saznanjima i iskustvima. Tokom čitave godine osobama sa invaliditetom je omogućeno da nesmetano treniraju i da učestvuju na skoro svim međunarodnim takmičenjima, koja se širom sveta organizuju za ovu populaciju. Grad Novi Sad će i ubuduće podržavati ovakve i slične manifestacije koje imaju za cilj promociju sporta, posebno kada je reč o osetljivim kategorijama – rekla je Danijela Kostić.

Foto: Grad Novi Sad

Predsednica kluba Sportskog društva „Milan Petrović” Ida Kabok je rekla da su na svim dosadašnjim međunarodnim i domaćim takmičenjima članovi ovog kluba ostvarivali značajne rezultate i osvojili brojne pehare, medalje i diplome.

Foto: Grad Novi Sad

– Na Svetskim igrama „Specijalne Olimpijade” održanim 2019. godine u Abu Dabiju, stonoteniser Aleks Karamani osvojio je srebrnu medalju u konkurenciji 192 zemlje učesnice i 7.500 sportista – naglasila je Ida Kabok i dodala da će u junu ove godine Berlin biti domaćin Svetskih letnjih igara „Specijalne Olimpijade” na kojima će Sportsko društvo „Milan Petrović” imati svoje predstavnike u stonom tenisu i plivanju.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments