Foto: elements.envato.com
Feng šui je drevna kineska veština koja posmatra kako komuniciramo sa prostorima oko nas. Jedan od načina na koji to možemo da uradimo jeste unošenje značajnih simbola. Feng šui ima mnogo veze sa prirodom i ciklusima prirodnog sveta, tako da se biljke i životinje često koriste kao simboli. Cveće hrizantema jedan je od botaničkih simbola bogatog značenja i simbolike

Hrizantema se smatra “džentlmenom cveća”. Uzgaja se generacijama u Kini i drugim delovima Azije, a postoji mnogo različitih varijanti i oblika, od malih cvetova nalik dugmićima do većih cvetova sa dugim, vretenastim laticama. Postoje u mnogim bojama, uključujući svetle, živopisne nijanse i tople, jesenje nijanse.

Takođe, hrizanteme mogu da simbolizuju smenjivanje godišnjih doba i cikluse prirode. Posebno se vezuju za jesen, a sezona jeseni u feng šuiju je pored toga povezana sa metalnim elementom, koji predstavlja preciznost, radost i lepotu.

Hrizanteme u domu predstavljaju dugotrajan uspeh, obilje i zdravlje. Značenje ovog cveta menja se u odnosu na to u kojoj se prostori nalazi. Na primer, možete da ih postavite u centar doma za blagostanje ili u prostostoriji u kojoj se nalazi radni sto za dugotrajno izobilje, uspeh i radost, piše The Spruce.

elements.envato.com

Zanimljivo je još dodati i verovanje koje potiče sa Istoka da jedna latica hrizanteme u čaši vina može da obezbedi dug i zdrav život, pišu Novosti.

prva.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments