Foto: Hollywood Reporter

Vreme praznika je period kada onlajn piraterija dostiže svoj vrhunac. Višak slobodnog vremena podstiče potragu za besplatnom zabavom, a jedna kategorija filmova se posebno ističe.

U pitanju su, naravno, božićni filmovi. Iako većina gleda ovu vrstu sadržaja legalnim putem, iza spuštenih roletni nekih domova ovaj vid zabave stiže kroz TCP pakete i neke od najboljih torent sajtova, lepo upakovan u MKV ili MP4 format.

Zahvaljujući analizi sajta TorrentFreak, sada smo dobili i uvid u to koji božićni filmovi su najpopularniji među ljudima koji plove digitalnim morem pod crnom zastavom, ljudima koji bi skinuli automobil da mogu, ljudima kojima Dragan Bjelogrlić u košmarima kuca na vrata – jednom rečju – piratima.

Potpuno neiznenađujuće, prvo mesto je ubedljivo zauzeo kultni film Sam u kući (Home Alone) iz 1990. godine. Čak i 32 godine nakon premijere, ljudi jedva čekaju da tradicionalno pogledaju Mekolija Kalkina u ulozi Kevina Alistera kako na dovitljive načine pokušava da se otarasi provalnika (i to u oba navrata). Pogledajte kompletnu top 5 listu:

  • Home Alone
  • Home Alone 2: Lost in New Yoirk
  • The Grinch
  • Elf
  • How the Grinch Stole Christmas

Kao što možete da vidite na top listi, Sam u kući filmovi su omiljena božićna zabava koju gledaoci skidaju sa torenta. Treće mesto je zauzeo animirani film The Grinch iz 2018 godine, a film o istom liku iz Doktor Sus knjiga, kojeg je 2000. godine glumio Džim Keri, zauzeo je peto mesto. Na četvrtoj poziciji se nalazi Elf, komedija iz 2003. godine sa Vilom Ferelom u glavnoj ulozi.

smartlife.mondo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments