Foto: Expedia

Sajt CheapHotels.org sproveo je istraživanje u kojem je upoređivao cene hotela u 50 gradova širom sveta. U obzir su dolazili samo hoteli koji su u centru grada, koji imaju najmanje tri zvezdice i čije su recenziju gostiju pozitivne.

Na devetom i desetom mestu se nalaze Rio de Žaneiro (206 dolara po noćenju za jednu osobu) i Los Anđeles (205 dolara).

Na osmom mestu našao se glavni grad Škotske, Edinburg, koji je bio i najskuplji grad u Evropi za doček sa cenom od 221 dolara po noći. Nakon njega dolaze i Las Vegas (225 dolara), a onda i Kankun sa cenom od 228 dolara za noćenje, što ga čini 6. najskupljom destinacijom.

Edinburg je ove godine bio najskuplja evropska destinacija; foto: Hotels.com

Peto mesto ove liste zauzima Honolulu, glavni grad Havaja, gde je noćenje bilo 264 dolara po osobi. Prati ga Njujork sa 275 dolara, Nešvil sa 284 dolara i Nju Orleans gde je za veče trebalo izdvojiti 304 dolara.

Najskuplja destinacija na ovoj listi je Majami Bič, sa cenom noćenja od 365 dolara za najjeftiniju sobu.

Majami Bič je ove godine bila najskuplja destinacija na svetu za doček; foto: Architectural Design

Autori istraživanja izjavili su da je pandemija kovida 19 znatno uticala na cene hotela na globalnom nivou. U Dubaiju i Sidneju, koji su bili među najskupljim destinacijama za Novu godinu 2019. godine, ove godine su stope niže između 40 i 50 odsto, a cene u Hongkongu idu niže i do čak 70 odsto.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments