Tanjug/AP

Novak Đoković slavio je u finalu 10. australijan opena, te isto toliko puta podigao trofej. Protivnik mu je bio Stefanos Cicipas koji nije imao energije da odgovori na igru motivisanog Srbina. Nole je nakon meča govorio samom meču i jubilarnom trofeju u Melburnu.

Na početku, Đoković se obratio Stefanosu Cicipasu.

– Prvo, dirnut sam rečima Stefanosa Cicipasa. Cenim to. Mislim da, obojica smo rivali, ali to ne znači da ne treba da se poštujemo. Priznajem tvoj trud. Neverovatan turnir si imao. Velika bitka. Ovo nije poslednje finale koje igraš. Vreme je pred tobom. Ti si jedan od najprofesionalnijih igrača na turu. Jedan od najzanimljivijih momaka. Izuzetno si interesantna osoba, rekao je Đoković.

On je potom emotivnim delom govora dirnuo sve navijače.

– Komentarisao bih nešto vezano za Grčku i Srbiju. Mi smo zemlje bez teniske tradicije. Nismo imali mnogo igrača na koje smo mogli da se ugledamo. Mislim da je poruka za svakog mladog igrača, sanjajte. Nemojte da dozvolite da vam bilo ko oduzme snove. Nebitno odakle dolazite. Ja baš mislim da je veća prednost što vam je teže detinjstvo. Postajete snažniji. Stefanos i ja smo dokaz toga. Ne dopustite da vam niko ugasi san. Nađite makar i jednu osobu koja će podržati vaš san, jer možete da uspete. Ovo je najveća pobeda u mom životu, rekao je Đoković.

Govorio je nakon toga o porodici.

Veliko putovanje je bilo za mene, moju porodicu i moj tim. Ništa ne uzimam zdravo za gotovo. Znam da me tolerišete, ponekada i najgore strane mog karaktera. Cenim ljubav i podršku i strpljenje. Ne znam da li ćeš mi oprostiti Gorane. Trofej je vaš, koliko i moj.

Dotakao se i povratka u Australiju.

– Ovo je bio najizazovniji turnir u mom životu. Nisam igrao prošle godine. Vratio sam se ove. Hvala svim ljudima koji su učinili da se osetim dobrodošlim. Postoji razlog zašto najbolji tenis igram u Australiji, ispred legendarnog Roda Lejvera. Hvala mu što je i večeras prisutan.

Imao je šta da kaže i o porodici, timu i organizatora.

Živim kroz ovakve trenutke. Trudim se da se uštinem i uživam u ovakvim trenucima. Moj tim i porodica jedini znaju kroz šta smo prošli. Hteo bih da zahvalim organizatorima, volonterima. Svima koji su deo ovog neverovatnog događaja. Kreg je bio od velike pomoći meni i mom timu. Hvala što si uvek činio da se osećamo lagodno. Bila je rekordna poseta ove godine. Mnogi gledaju na terenu, a još više kraj malih ekrana. Vidimo se i sledeće godine, zaključio je Đoković.

novosti.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments