Foto: Pexels
Jedan od čestih problema koji se javlja kada su psi u pitanju je taj što oni postaju previše uzbuđeni kada neko pozvoni na vaša vrata- laju, skaču na goste ili se non-stop vrte oko njihovih nogu.U takvim situacijama kontroli se otima ponašanje pasa, a morate razmišljati i da li se nekod od vaših posetilaca plaši pasa. Cezar Milan, svetski poznati dreser pasa, podelio je savete o tome kako da svog psa obuzdate u takvoj situaciji.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Većina vlasnika ima običaj da “guši” svoje pse ljubavlju koju oseća prema njima. Pozdravljanje psa s uzbuđenjem u glasu, dovodi do toga da i pas postane uzbuđen. Najgora stvar koju vlasnik jednog psa može da uradi jeste da pokloni naklonost ili pažnju uzbuđenom psu.

Milan naglašava da je najbolji način da se dresira previše uzbuđen pas taj da se on zanemari. Dakle, u slučaju previše uzbuđenog psa najbolje je da ne reagujete uopšte. Nije poželjno obraćanje psu, uspostavljanje kontakta očima, a pogotovo ne maženje.

On je naglasio i da je vežba dobar način da se iscrpi energija psa, posebno uoči porodičnih okupljanja. Pre dolaska vama važnih gostiju, izvedite ga u jednu dugu šetnju ili još bolje na trčanje.

Foto: Pexels

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments