travelhouse.rs

Na celom svetu, teško je naći romantičnije gradove od ovih.

Srećom za zaljubljene širom sveta, planeta je prepuna romantičnih mesta koja će vam istovremeno oduzeti dah i ukrasti srce. Ako ste jedan od nepopravljivih romantika, ovo su neke od destincija sa kojima nećete pogrešiti.

Venecija

Foto: Shutterstock

Veneciji ne treba nikakvo dodatno predstavljanje. Poznatija i kao Serenissima (Najmirnija), Venecija ima moć da očara svakog ko u nju prvi put dolazi kao i one koji su je posetili već nebrojeno puta.

Poznatom scenografijom, svojim prepoznatljivim kanalima, gondolama i mostovima, neverovatnim miksom tradicije i novog, svaki susret sa ovim gradom donosi neverovatno uzbuđenje.

Već samo ime Venecija je dovoljno da izazove kaleidoskop slika, čak i za one koji nikada nisu kročili u Italiju – gondolijeri u prugastim majicama, Rialto most i Most uzdaha, karnevalske maske, zlatne barže, kurtizane u gondolama i nakrivljene palate okružene vodenim ulicama.

Marakeš

Sa bojama, mirisima i neverovatnim prizorima, Marakeš je mesto koje će itekako pobuditi vaša čula. Uzbudljiv za romantične goste sa svih strana sveta.

Takođe je poznat kao grad luksuza, sa svim ukrašenim palatama i neverovatnom količinom spa i wellness opcija u kojima će svako uživati. Naravno, neko će uživati na živopisnom i glavnom gradskom trgu Jemaa El Fna koga je rečima nemoguće opisati.

Foto: Shutterstock

Kjoto

Iako je fokus uvek na Tokiju, Kjoto je istorijska i kulturna prestolnica ove fascinantne nacije. Grad je stecište klasičnih budističkih hramova, šintoističkih svetilišta, tradicionalnih drvenih kuća i carskih vrtova. Hrana je neverojatna, ljudi veličanstveni, atmosfera očaravajuća.

Kjoto je najromantičniji prikaz Japana sa šumama bambusa koje nude prelepu pozadinu za šetnju zvezdanim noćima.

muskimagazin.rs

Pariz

Foto: Shutterstock

Teško je sastaviti izbor najromantičnijih gradova sveta bez spominjanja Pariza? Grad svetlosti i danas je privlačan kao što je bio u svakoj fazi svoje istorije.

Francuska prestolnica prepuna je romantičnih mesta i trenutaka, gotovo da bi vas mogla uveriti kako je ovde ni manje ni više rođena – ljubav.

Lisabon

Lisabon s godinama postaje sve popularniji među parovima, sa sve više i više romantičnih duša koje žele istražiti niz gradskih restorana i atrakcija.

Lisabon je za zaljubljene koji će ostati u čudu pred prekrasnom mešavinom istorije i kulture koja krasi gradske ulice. Lisabon možda nije tako klasično lep kao Beč ili Amsterdam, ali lepim ga čine druge stvari.

Foto: Pixabay/Granito

24sedam.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments