Naredna sedmica pred nama je takođe dinamična kao i prethodna. Očekujte mnoštvo promnena, a ponovo su prozvani Bikovi, Blizanci, Device i Vage u znaku ili podznaku.

Prvi dan nedelje, ponedeljak, započinjemo tranzitom Meseca kroz znak Raka, što i dalje naglašava temu doma, porodice, nekretnina ili privatnog biznisa. Lepi aspekti prema Veneri i Jupiteru donose lepu atmosferu i prijatne događaje. Možete očekivati poziv za porodična okupljanja i slavlja, ali i sami možete organizovati nešto u svojoj kući. Idealan je dan za razvoj bliskosti kroz zajedničke trenutke, rad na potomstvu, te je dobro za objavu veridbe.

Ovog dana treba izbegavati pretencioznu komunikaciju i pokušavati da prebacujete odgovornost i definišete krivca. Jutro može započeti nesporazumima i komplikacijama u saobraćaju. Od četrnaest časova Mesec ulazi u znak Lava i menja atmosferu.

utorak nas očekuje čak tri planetarna aspekta. Prvi je Merkur u sekstilu sa Plutonom, koji će doneti pronicljivost, intuitivnu inteligenciju i potrebu da čitate između redova. Probudiće se detektivski duh u vama i nećete se zadovoljiti površnim odgovorima. Insistiraćete na činjenicama ili će neke informacije same doći do vas. Jako je važno da dobro isplanirate aktivnosti ovog dana i da budete precizni i tačni. Drugi aspekt je Sunce u trigonu sa Neptunom, što je aspekt čarobnjaka i čarolije, kao i svega onoga u šta duboko verujemo, sada se mogu ostvariti ili pokrenuti naši snovi. Ovaj aspekt donosi daleka putovanja, razvoj kreativnosti i mašte, ali je psiha ipak osetljiva i može biti podložna bežanju od stvarnosti.

Osetljiv je imunitet i skloniji smo virusima i prehladama. Treći aspekt je trigon između Venere i Jupitera koji donosi poklone, zaljubljivanje, početak veze, koja može biti i afera, ali i veza na distancu. Očekujte ekspanziju i obilje. Mogući su pokloni i dobici i kroz posao i kroz odnose sa ljudima. Ovaj dan je idealan da prihvatite prilike koje se nude, da uspostavite saradnju, pokrenete priliv novca, uspostavite emotivni kontakt ili odnos. Svakako dolazi do izvesnog preokreta u odnosima jer je Venera na poslednjem stepenu.

Od srede Venera ulazi u znak Strelca na nekoliko nedelje, što će vratiti optimizam, viziju i ekspanziju u vaše poslove, finansijsku situaciju i odnose. Više ćete razmišljati o putovanjima, sportskim aktivnostima, učenju stranog jezika, pohađanje kurseva ili školovanju.

Kako je i Merkur u lepom aspektu sa Jupiterom, ovo je zaista idealan dan da donesete odluke, potpišete ugovore, krenete edukacije, započnete pisanje knjige ili plasirate neki svoj proizvod na tržište. Posebno su stranci i inostranstvo prijemčivi za ono što nudite. Moguće su promene zakona u vezi sa putovanjima, kretanjima ali i u vezi sa školovanjem. Budite aktivni ovog dana i ne dozvolite da vam brige ili crne misli pokvare planove za napredak. Iako će se pojavljivati prepreke i poteškoće u vidu nepovoljnih informacija ili zastoja, vrlo je važno da ne odustanete i ostanete vedri i pozitivni.

četvrtak planeta Merkur ulazi u znak Strelca na nekoliko nedelja. Jutro može doneti dosta zavrzlama i nesporazuma kroz komunikaciju i saobraćaj. Bićete u veoma kritičkom raspoloženju i svaka sitnica vas može izbacivati iz takta. Težite perfekcionizmu i radu i to vas ometa da se opustite i uživate. Kao da pozivi za zabavu dolaze sa svih strana, a vi imate nikad više posla nego ovog dana. Ako i prihvatite neku ponudu za opuštanje, mozak će vam stalno raditi i biće opterećen onim što vas čeka da završite.

Zato je bolje ovog dana posvetiti se zdravlju, ishrani i poslovnim obavezama. Odlično je da pobacate sve što vam je višak iz svog radnog okruženja. Pozabavite se zaostalom papirologijom.

Foto: Pexels

Petak nastavljate istim ritmom. Umesto da usporavate tempo, on se sve više ubrzava kao da nije kraj radne nedelje. Ovaj dan posvetite svom zdravlju, kontrolama, poslovnim obavezama i zadacima. Lako može eskalirati bes od nakupljenog stresa usled previše mentalne opterećenosti, posebno u večernjim časovima. Ako primetite nagomilanu negativnu energiju, bolje je iskanališite kroz fizičke aktivnosti ili se povucite i osamite. Ovog dana možete očekivati radikalne novine kroz promene strukture i vladajućih pozicija. Dolazi do transformacije svesti, što će uticati da se odlučite na promenu u nekom pravcu. Razmišljate o svojim finansijama i kreditima.

subotu nas čeka dosta dinamike i događaja koji će se menjati i pojavljivati velikom brzinom. Prvi deo dana još uvek ste u radnom modusu željni akcije i promena. Stomak i creva su osetljiva regija. Najbolje je početi neku dijetu ili režim ishrane. Od podneva Mesec ulazi u znak Vage, što će doneti temu braka i odnosa. Organizujte susret udvoje. Moguća su lepa poznanstva koja kasnije mogu prerasti u emotivnu vezu. Prihvatite pozive za druženja i zabavu, kao i edukaciju.

Takođe, imamo i jedan veoma izazovan aspekt ovog dana, a to je Mars u kvadratu sa Neptunom koji donosi različite vrste obmana, spletki, zakulisnih radnji, trovanja, davljenja, prevara. Čuvajte se i sklonite dalje od opasnih situacija i ljudi. Ne učestvujte u spletkama i ogovaranjima kao ni planiranjem rizičnih poslova. Lako može eskalirati u nezgode i nesporazume.

Nedelju završavamo u potrazi za harmonijom i balansom, posebno u našim emotivnim odnosima, što može predstavljati izazov jer je prisutno naglašavanje ličnosti i egoističnih potreba. Ako jedna strana ne pristane na kompromis, doći će do sukoba dva ega, posebno sa važnim muškarcima u vašem životu. Strpljenje je ovog dana ključ balansa. Treba da se postavite tako i da mislite na dugoročne rezultate, a ne na ono što želite trenutno da postignete.

Zadovoljstvo se postiže vremenom i taktikom, kao i diplomatijom. Budite ljubazni i smireni.

Autor: Jasmina Mitrović

telegraf.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments