Futog Petrovaradin

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 26. kola Novosadske lige, a naše kamere ispratile su utakmicu između OFK Futoga i Petrovaradina.

OFK Futog 1:4 FK Petrovaradin

Domaća ekipa Futoga pretrpela je drugi vezani poraz, poraz vredan glavobolje jer su Futožani nazadovali dve pozicije i sada se nalaze na poziciji broj 13. Sve ispod ove pozicije smatra se ”opasnom” zonom jer koliko ekipa će ispadati nećemo znati sve do poslednjeg kola. Petrovaradin je bio bolja ekipa u ovom meču, doduše domaći su bili bez prvog golmana Markovića i standardnog Sakača. Neposredno pred početak utakmice, na teren je sletela roda, koja je ispostaviće se gostima donela sreću. Već nakon četiri minuta igre, Gardinovački je doveo Petrovaradin u prednost lepim udarcem sa ivice kaznenog prostora. Mogli su gosti i da povećaju prednost, ali je udarce Pavlova u dva navrata osujetio domači čuvar mreže Zorić Velibor. Imali su domaći zicer koji bi možda promenio tok utakmice, ali udarac Stevanovskog ”pročitao” je golman Petrovaradina Roganović.

U drugom delu domaćin je krenuo na sve ili ništa, napadi su se ređali ali bez prave ideje u završnici. U 63. minutu rezervista Kokanović je maestralno pogodio za 0:2 i tada je delovalo da je pitanje pobednika rešeno. Međutim, igrao se 71. minut kada je u kaznenom prostoru oboren Čepić, glavni arbitar Ćurčić bez oklevanja pokazao je na belu tačku. Precizan sa bele tačke bio je Karanović. Vratila se nada u redove Futoga da mogu makar do boda, ipak nada je brzo ugašena jer je rezervista Geri Mikson nakon samo tri minuta provedena u igri zaradio direktan crveni karton i ostavio svoju ekipu Futoga sa deset igrača na terenu. Gosti su to umeli da iskoriste, pa je prvo u 84. minutu Pavlov glavom na asistenciju Kokanovića povećao na 1:3, da bi u samoj nadoknadi vremena ponovo Kokanović asistirao ali ovog puta za Pavkova koji je postavio konačnih 1:4. Petrovaradinu je ovo druga pobeda za redom, pa su sa nova tri boda pobegli sa dna tabele na zavidno dvanaesto mesto.

Sudijska trojka: Ćurčić Miroslav, Dragoljević Zoran i Ćulum Jovan

OFK Futog: Zorić, Beronja (od 73. Geri), Vulić, Karanović, Samardžija, Stevanovski, Čepić, Meseldžija, Sirar, Martić (od 46. Meseldžija F.), Latinović.

FK Petrovaradin: Roganović, Budečević, Senderak, Vasić, Šimulija, Stanišić (od 80. Momčilov), Gardinovački (od 60. Knežić), Pavlov (od 86. Mudrić), Koska (od 60. Kokanović), Muratović (od 46. Stefanović), Pavkov.

nsuživo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments