Претрага
Претрага
Close this search box.

Počela manifestacija “Tour de Fruška” u Vrdniku, okupila više od 700 takmičara

Foto: tourdefruska.com

Danas je otvorena dvodnevna sportsko-rekreativna manifestacija „Tour de Fruška“ na Fruškoj gori koja će okupiti više od 700 takmičara.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin prisustvovao je otvaranju manifestacije „Tour de Fruška”, u Vrdniku. Tom prilikom on je izrazio zadovoljstvo što su Novi Sad i Fruška gora sve češće domaćini manifestacijama iz oblasti planinskog sporta.

– Prethodnih godina, u Novom Sadu održani su kupovi u planinskom biciklizmu, a prošle godine i Evropsko prvenstvo u tom sportu, na Petrovaradinskoj tvrđavi, događaj koji je Novi Sad postavio na mapu evropskog biciklizma. Veoma smo ponosni i na manifestaciju „Tour de Fruška” koja pored sportskog ima i turistički značaj budući da promoviše prelepu Frušku goru, kao i privredu Vojvodine. Grad je uvek spreman da podrži manifestacije koje promovišu sport, rekreaciju i boravak u prirodi i koje svojom atraktivnošću podstiču naše sugrađane, različitog uzrasta, pa čak i one najmlađe da budu aktivni – izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

„Tour de Fruška” je manifestacija sportsko-rekreativnog karaktera namenjena svim ljubiteljima prirode, zdravog života, biciklizma i sporta, a posetioci imaju priliku da se takmiče u biciklizmu i u trejl sportskom izazovu. Pored promocije sporta, cilj ove manifestacije je i promocija pokrajinske privrede koja je posetiocima predstavljena na Noćnom bazaru gde svoje mesto za promociju ima i turizam, predstavljajući kulturna dešavanja i turističke organizacije iz cele Vojvodine.

U okviru sportskog dela manifestacije održavaju se MTB maraton, rekreativnog karaktera, Trejl trka, Eliminator trka, promotivna vožnja „Drumski izazov Popov Čot” i „GAS GAS” trka za najmlađe posetioce, a kao najatraktivnija izdvaja se prva E-bajk trka „Velika nagrada Vrdnika”. Za svaku od trka obezbeđene su prve tri nagrade u kategorijama za muškarce i žene.

nsuzivo.rs

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti

Претрага