Foto: Pokret gorana Novog Sada

Danas su zvanično počele prijave za letnje Goranske eko kampove u organizaciji Pokreta gorana Novog Sada.

Goranski Eko Kamp (GEK) je nastao pre više od 30 godina i doživeo je transformacije kako bi odgovorio na potrebe dece. Cilj ovih kamova je da se deci približi  priroda, da im se pruži pozitivno iskustvo, kao i da kamp dožive kao svoj drugi dom. GEK nije samo jednokratno iskustvo, jer se na njemu stiču i razvijaju veštine i znanja potrebna za ceo život.
Foto: Pokret gorana Novog Sada

-Ove godine smo odlučili da nastavimo sa Goranskim Eko Kampovima jer su oni idealan način kvalitetnog provođenja vremana za sve one koji vole rekreaciju, druženje i aktivan boravak u prirodi – istakala je Sonja Konjević iz Pokreta gorana Novog Sada.

Kampovi traju 4 dana i 3 noći, a tokom kampa deca su smeštena u Ekološkom centru Radulovački u Sremskim Karlovcima, koji je građen kao edukativni centar i obezbeđuje sve potrebne uslove za udoban, uspešan i bezbedan smeštaj dece.

Foto: Pokret gorana Novog Sada

Eko kampovi su predviđeni za decu dva različita uzrasta. Za decu od 6 do 8 godina koji mogu da učestvuju u kampu pod nazivom “Drugoljub” i još četiri kampa za decu od 9 do 12 godina koji se nazivaju Cvetoljub, Pticoljub, Drvoljub i Buboljub.

-Naše učesnike očekuje jedna predivna letnja avantura i boravak u prirodi, upoznavanje sa prirodom kao i upoznavanje sa novim drugarima, istraživanje ili kraće rečeno jedan savim drugačiji vid zabave istakla je Sonja.

Foto: Pokret gorana Novog Sada

Boravak u prirodi je važan za decu – škole u prirodi vaspitno deluju na decu, razvijaju njihovu samostalnost, sposobnost posmatranja, zapažanja i proučavanja prirodnih pojava i procesa, razvijaju njihovu radoznalost i želju za istraživanjem. Boraveći u prirodi dete se upoznaje sa živom i neživom prirodom, prirodnim pojavama, životom i radom ljudi, povezanošću biljnog i životinjskog sveta, uočava njenu lepotu i raznovrsnost, a svojom aktivnošću saznaje koliko je ugrožena životna sredina koja nas okružuje i kako joj svaki pojedinac može pomoći u očuvanju.

Kampove će voditi stručni saradnici i kamp lideri Pokreta gorana iz različitih oblasti, koji imaju iskustva u radu sa decom navedenog uzrasta.

Datumi održavanja kampova su:

2 – 5. jul – kamp “Drugoljub” – Putevima prijateljstva (uzrast od 6 do 8 godina, ograničen broj mesta)
5 – 8. jul – kamp “Cvetoljub” – Špajz u malom ritu (uzrast od 9 do 12 godina)
8 – 11. jul – kamp “Buboljub” – Laka krila, oklop tvrd (uzrast od 9 do 12 godina, ograničen broj mesta)
18 – 21. avgust – kamp “Pticoljub” – U šumi žbun, a u žbunu kljun (uzrast od 9 do 12 godina)
22 – 25. avgust – kamp “Drvoljub” – Čarobni svet šume (uzrast od 9 do 12 godina)

Online prijavu je moguće izvršiti putem prijavnog formulara koji se nalazi na sajtu Pokreta gorana Novog Sada. Ono što je neophondo za prijavu jesu osnovni podaci o detetu i roditelju odnosno staratelju. Prijavu možete popuniti putem linka .

Više informacija možete dobiti na brojeve telefona 021 451 788 ili 021 881 027, ili mejl office@pokretgorana.org.rs , kao i na sajtu organizatora pokretgorana.org.rs ili facebook stranici Goranski Eko Kampovi

Ognjen Medić

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments