Tokom dosadašnjih 60 godina postojanja i rada, Tehnološki fakultet Novi Sad se razvio u naučno-obrazovnu instituciju zavidne reputacije, ne samo u zemlji već i u inostranstvu.

Na Tehnološkom fakultetu nastava na osnovnim akademskim studijama se izvodi na pet studijskih programa: Prehrambeno inženjerstvo, Biotehnologija, Hemijsko inženjerstvo, Farmaceutsko inženjerstvo, Inženjerstvo materijala.

Foto: Radio Delta

Na Tehnološkom fakultetu nastava na osnovnim akademskim studijama se izvodi na pet studijskih programa: Prehrambeno inženjerstvo, Biotehnologija, Hemijsko inženjerstvo, Farmaceutsko inženjerstvo, Inženjerstvo materijala.

Za upis na prvu godinu studija mogu konkurisati lica sa završenim srednjim obrazovanjem u četvorogodišnjem trajanju.

Državljani Srbije koji su srednju školu završili u inostranstvu školuju se u Republici Srbiji pod istim uslovima kao ostali državljani Republike Srbije, uključujući pravo na budžetsko finansiranje.

Kandidatima koji nemaju nostrifikovana dokumenta u prvom konkursnom roku će biti omogućeno da konkurišu u drugom konkursnom roku po prethodno obavljenoj nostrifikaciji školskih svedočanstava stečenih u inostranstvu.

Foto: Study In Serbia

Osnovne akademske studije na Tehnološkom fakultetu Novi Sad može upisati ukupno 255 studenata, i to 225 studenata čije se obrazovanje finansira iz budžeta i 30 samofinansirajućih studenata.

Prema preporuci Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Odluke Pokrajinskog sekreterijata za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost u prvu godinu osnovnih akademskih studija koji se finasiraju iz budžeta po afirmativnim merama može se upisati 6 studenata.

Prijemni ispit za upis na osnovne akademske studije može se polagati iz predmeta Matematika ili Hemija. Kandidatima za upis je ostavljena mogućnost da sami odaberu koji od ponuđena dva predmeta će polagati na prijemnom ispitu.

Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

U prvom konkursnom roku obavezna elektronska pretprijava kandidata će se vršiti od 16. do 23. juna 2022. godine (na sajtu fakulteta).

Prijava u prostorijama Fakulteta će se vršiti 22, 23. i 24. juna od 8 do 13 časova u učionici broj 10 u prizemlju fakulteta.

Polaganje prijemnog ispita biće održano 28. juna u 10 časova, dok će preliminarna rang lista biće objavljena do 29. juna.

Konačna rang lista biće objavljena do 04. jula, a upis primljenih kandidata biće održan od 05. do 11. jula, od 8 do 13 časova.

Nakon završetka upisa, ukoliko bude slobodnih mesta, Fakultet će vršiti upis studenata sa rezultatima prijemnog ispita sa drugih fakulteta iz predmeta Hemija i/ili Matematika, prenose gradskeinfo.

Detaljne informacije o samom upisu i uslovima upisa možete pronaći na sajtu Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu.

blic.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments