Foto: TONS
Tradicionalna manifestacija “Futoška kupusijada” biće održana danas i sutra u centru Futogu.

Ove godine program “Kupusijade” traje dva dana 5. i 6. novembra, i po običaju prvi, 5. novembar, posvećen je najmlađima.

U subotu 6.novembra u 12:00 predviđeno je svečano otvaranje i obraćanje organizatora i pokrovitelja manifestacije – Grada Novog Sada.

U 14:00 časova biće proglašeni najuspešniji učesnici u takmičenju „Izbor najteže glavice futoškog kupusa“ i najbolji kuvari – pobednici u takmičenju u kuvanju jela od kupusa.

“Futoška kupusijada” je jedinstvena manifestacija u Srbiji. Izdvaja je tema kojoj je posvećena, mesto svoga redovnog održavanja i bogatstvo mogućnosti koju pruža autohtona sorta kupusa kakva se uzgaja i prerađuje isključivo u Futogu.

“Kupusijada“ promoviše futoški kupus – brend Srbije, kroz predstavljanje privrednih potencijala Futoga, lokalnih običaja i turističke ponude sela, sa akcentom na pripremanju jela od futoškog kupusa.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Novi Sad a organizatori manifestacije su: MZ Futog, Kulturni centar “Mladost”, Udruženje “Futoški kupus”, Poljoprivredna škola sa Domom učenika Futog, Osnovne škole „Miroslav Antić“ i „Desanka Maksimović”.

nsuzivo.rs

3 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Darko
05/11/2021 12:02

Po čemu je jedinstvena, u Mrčajevcima isto ima Kupusijada svake godine sa sličnim programom?

Tomislav
05/11/2021 15:18
Reply to  Darko

Po tome što to niko ne zna (guglaj pre nego izjaviš :D)

Nikola
05/11/2021 15:38

@Darko, Futoški kupus je najpoznatiji u celom svetu i vekovima se gaji kupus i paprika! Kakvi Mrčajevci oni kopiraju futožane! Malo se edukuj, nemoj “terati kontru”!