Prva novosadska liga
Mapa klubova Prve novosadske lige

Posle malo više od dva meseca pauze, vreme je za start nove takmičarske sezone 2022/2023.

Klubovi privode kraju svoje letnje pripreme i uveliko se spremaju za prvo kolo koje je na programu predstojećeg vikenda. Istog vikenda startuju oba takmičenja pod okriljem Fudbalskog saveza Grada Novog Sada, Prva novosadska liga i Druga novosadska liga. Dosadašnja Novosadska liga promenila je naziv dodavši samo prefiks ”Prva”, dok je dosadašnja Gradska liga promenila naziv u Druga novosadska liga. Dok u ”jačoj” ligi nije bilo promena u odnosu na broj klubova ( i dalje 16 ekipa), u slabijem takmičenju ove godine takmičiće se jedna ekipa manje, pa će broj klubova biti 15.

U Novosadsku ligu iz višeg stepena takmičenja došla je ekipa ”Cementa” iz Beočina, dok su iz niže lige ušli ”OFK Sirig” i ”Bačka” iz Begeča. Pogledajte kako izgleda mapa sa klubovima koji se takmiče u Prvoj Novosadskoj ligi za sezonu 2022/2023.

Prva novosadska liga
Mapa klubova Prve novosadske lige

Kao i prošle godine, poznato je da će prvak obezbediti direktan plasman u viši stepen takmičenja, dok će drugoplasirana ekipa na tabeli svoje mesto u Vojvođanskom Jugu morati potražiti kroz baraž. Velike ambicije u predstojećoj sezoni ima određeni broj ekipa koje su se u ovom prelaznom roku pojačale sa zvučnim imenima. Najvišem plasmanu kao i svake predhodne sezone nadaju se u TSK-u iz Temerina, zatim novajlije u ligi ekipa OFK Siriga, Cement iz Beočina koji će zasigurno hteti što brže da se vrati u četvrtu ligu, ekipa Jugovića iz Kaća koja je bila vredna tokom letnjih priprema, a svakako tu je i Fruškogorac iz Sremske Kamenice. Tu su naravno i ostale ekipe koje ne smemo da izostavimo, ono što je sigurno, to je da nas očekuje 30 vrućih kola.

  1. Kolo Prve novosadske lige, sve utakmice počinju od 17 časova i 30 minuta.

Subota
Crvena Zvezda : Jedinstvo
Fr. Partizan : OFK Sirig

Nedelja:
Dinamo : ŽSK
Petrovaradin : OFK Futog
OFK Jugović : Omladinac
Bačka 1923 : Cement
Tatra : Bačka (B)
TSK : Fruškogorac

Što se tiče Druge novosadske lige, ona broji jedan klub manje u odnosu na prošlu sezonu, pa će tako svako kolo jedna ekipa biti slobodna zbog neparnog broja klubova. Iz lige u viši stepen takmičenja otišli su ”OFK Sirig” i ”Bačka” iz Begeča, dok je iz višeg stepena takmičenja u niži rang došla ekipa ”Borca” iz Novog sada. Iz lige su istupile ekipe ”Proletera” iz Banoštora, ”OFK Hajduka” iz Novog Sada i ekipa ”Moskve”. Novajlije u ligi su ekipe ”Proletera 1951” sa Slane Bare,  ”Sofeks-a” koji se nakon par sezona pauze ponovo uključio u takmičenje, kao i ”Slanobarac”.

Evo kako izgleda mapa klubova Druge novosadske lige za sezonu 2022/2023.

Druga novosadska liga
Mapa klubova Druge novosadske lige

Najviše ambicije zasiguro ima ekipa ”Suseka”, kojoj je prošle sezone plasman u viši rang izmakao za dlaku. Dobro su se pojačali u ovom prelaznom roku, doveli su par zvnučnih imena kako bi došli do zacrtanog cilja. Tu je i ekipa ”Proletera 1951” koja se iz dana u dan pojačava, dok sa istočnog dela lige iz ”Titela” takođe se nazire borba za vrh tabele.

  1. Kolo Druge novosadske lige, sve utakmice igraju se od 17 časova i 30 minuta.

Subota:
Sofeks : Sloga
Slanobarac : Borac (NS)
Proleter 1951 : Susek

Nedelja:
Obilić : Čenej
Miletić : Vinogradar
Hajduk (G) : Titel
Borac : Železničar NS

Portal nsuživo će i ove sezone biti na terenima Prve i Druge novosadske lige.

nsuživo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments